Wat kan je doen als je uit huis word gezet?

Wat kan je doen als je uit huis word gezet?

Huisuitzetting wat nu?

  1. Vraag noodopvang bij de gemeente aan.
  2. Zorg voor een ander adres waar u zich (tijdelijk) bij de gemeentelijke basisadministratie kunt inschrijven.
  3. Vraag bijzondere bijstand in de vorm van een gift of lening bij de gemeente aan om een nieuwe woning te kunnen huren en de waarborgsom te betalen.

Waar kun je heen als je geen huis meer hebt?

Heeft u geen huis of dreigt u dakloos te worden? Dan kunt u terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg, begeleiding en praktische hulp.

Kan ik uit huis gezet worden door ouders?

meerderjarig. Zolang kinderen minderjarig zijn, kan je ze als ouder nooit de toegang van het ouderlijke huis verbieden. Daarbij mag je ze nooit zomaar het huis uit zetten. ‘Kinderen die nog thuis wonen, zijn meestal gedomicilieerd bij hun ouders’, legt advocaat Jeroen De Man uit.

Wat als je nergens naartoe kan?

Een dakloze die in een instelling (bijvoorbeeld een onthaaltehuis) verblijft kan terecht bij het OCMW van de gemeente waar hij was ingeschreven in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister op het ogenblik van zijn opname voor zijn hoofdverblijf. De dakloze kan bij het OCMW terecht voor: het leefloon.

Kan de gemeente je uit huis zetten?

Bij uithuiszetting moet iemand zijn huis verlaten na een besluit van de rechter, of soms van de burgemeester. Dit wordt ook wel ontruiming genoemd. Uithuiszetting kan gebeuren als iemand de huur niet betaalt of overlast veroorzaakt.

Kan een Woningbouw je uit huis zetten?

Als de deurwaarder een uitspraak van de rechter heeft, mag hij u uit huis zetten. In 3 situaties is huisuitzetting soms niet redelijk: U krijgt hulp van uw gemeente om uw schulden af te lossen. De huisuitzetting is levensbedreigend.

Wat kost een daklozenopvang?

De gemeente moet vanwege een wetswijziging een eigen bijdrage vragen voor verblijf in de opvang. Nu liggen de tarieven veelal tussen de 3 en 5 euro per nacht. Sommige opvang is gratis, andere kost 10 euro per nacht.

Wat te doen als je geen slaapplek hebt?

Je kunt er dus niet slapen….Wat je er wel kunt doen is:

  1. eten en drinken (koffie, thee, brood, soep, enzovoorts)
  2. praten over je problemen.
  3. een spelletje spelen met anderen.
  4. advies krijgen om je problemen op te lossen.
  5. douchen.
  6. gebruik maken van het toilet.
  7. je kleren wassen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven