Wat kan je zien met telescoop?

Wat kan je zien met telescoop?

Je kunt de maan, zon, planeten en verschillende nevels bekijken. Met een wat geavanceerdere telescoop kun je ook deep sky kijken zoals dat heet. Dan kijk je wat dieper het heelal in en kun je meer details van andere sterrenstelsels zien.

Welke verrekijker voor planeten?

Er zijn een aantal dingen waar je op wilt letten tijdens het uitzoeken van een verrekijker voor de astronomie. Kies voor een verrekijker met een vergroting van 12 of meer. Ook met een lensdiameter van 50 millimeter of groter kun je de hemellichamen beter zien.

Welke telescoop om Mars te zien?

Hiervoor is een telescoop met een lange brandpuntsafstand nodig. Zowel een reflector-telescoop als een catadioptrische telescoop stellen je in staat planeten en nevels te observeren door de lange brandpuntsafstand. Mocht je de details nog scherper willen, dan kun je gebruik maken van filters.

Wat is het verschil tussen een verrekijker en een telescoop?

Een telescoop is net als een verrekijker een optisch instrument om dingen op afstand goed te bekijken. Telescopen hebben één oculair waar je met één oog doorheen moet kijken. Vaak hebben telescopen een veel grotere vergrotingsfactor dan verrekijkers. Telescopen worden veel gebruikt voor astronomische doeleinden.

Welke telescoop om Saturnus te zien?

Wil je naast de maan ook nog graag een aantal dichtbijstaande planeten zoals Jupiter en Saturnus observeren? Voor een telescoop met zulke kwaliteiten hebben wij natuurlijk ook een goede tip, namelijk de Bresser Messier AR 90/900 met EXOS1.

Wat is 7×50 bij een verrekijker?

Het tweede cijfer vertelt je wat de diameter is van de voorste lenzen. 50 wil zeggen dat de verrekijker dus lenzen heeft van 50 mm diameter. Hier geldt: hoe groter, hoe meer licht de verrekijker ontvangt en dus hoe zwakkere sterren je kan zien. Je beste verrekijker is misschien wel een 7×50.

Waar moet je opletten bij het kopen van een telescoop?

Bij een telescoop zijn er twee zaken van belang. Zo is het belangrijk om een telescoop te kiezen welke een hoogwaardige optiek heeft en een stabiele houder. Grote scopes zijn vaak gemakkelijker om te gebruiken dan de kleinere telescopen. Het is echter gemakkelijker om de kleinere modellen gemakkelijker mee te nemen.

Hoe ver kan een mensen oog kijken?

Horizontaal vanuit één oog in de richting van de zijkant van het hoofd is dit ongeveer tussen de 90 en 100 graden begrensd. In de richting van de neus is het tussen de 40 en 50 graden begrensd. Het menselijke gezichtsveld met twee ogen is ongeveer 140 graden horizontaal en 80 graden verticaal.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven