Wat kost auto invoeren uit Spanje?

Wat kost auto invoeren uit Spanje?

Spanje is lid van de Europese Unie. U hoeft dus geen invoerheffing te betalen bij het importeren van een auto uit Spanje. Echter moet er wel (rest) BPM en BTW betaald worden. Het BTW bedrag wordt berekend aan de hand van de nieuwprijs van de auto, tenzij de auto ouder is dan 6 maanden en meer dan 6000 km heeft gereden.

Waar kan ik mijn auto exporteren?

Dit doet u als uw voertuig nog in Nederland is:

  1. Ga naar een RDW-keuringsstation, RDW-balie of een RDW erkend exportbedrijf (bedrijf bij u in de buurt met een erkenning van ons).
  2. U neemt mee:
  3. Betaal de kosten.
  4. Wij of het exportbedrijf melden uw voertuig af in het kentekenregister.
  5. Dit ontvangt u van de medewerker:

Hoe importeer ik een auto uit Spanje?

Invoeren vanuit Spanje: hoe werkt het? Om een auto vanuit Spanje naar Nederland te krijgen moet het voertuig zijn voorzien van een uitvoerverklaring en zogeheten exportplaten, ofwel placas verdes, die je in Spanje regelt. Om onderweg ook verzekerd te zijn, moet je ook een exportverzekering afsluiten.

Wat kost exportkenteken?

Export kenteken in 2021 va €29 inclusief tijdelijke verzekering €129.

Wat kost een auto invoeren in Belgie?

Wanneer je een auto in België, of een ander EU-land koopt, hoef je gelukkig geen invoerrechten te betalen. De BTW hangt af van de auto. Als het een nieuwe auto is, moet je BTW wel betalen. Bij een tweedehandse auto hoeft dat niet.

Kan ik mijn auto exporteren?

Als je zelf een personenauto wilt exporteren, dan dien je eerst contact op te nemen met de RDW. Je kunt het kenteken bij de RDW aanmelden voor expert. De motorrijtuigenbelasting wordt vervolgens automatisch stop gezet door de Belastingdienst. Vervolgens kun je de BPM terugvorderen.

Hoe kan ik een auto exporteren?

Als je je auto verkoopt aan iemand die woonachtig is in een ander land, dan spreken we over auto export. Het kenteken, dat gekoppeld is aan de auto, moet namelijk worden afgemeld bij de RDW. In de meeste gevallen kan de koper van je auto je helpen bij de procedure.

Hoe importeer ik een auto uit Belgie?

Wanneer je een auto importeert uit België dien je de volgende documenten mee te krijgen.

  1. Kentekenbewijs deel 1 en 2.
  2. Car-pass.
  3. keuringsbewijs (indien de keuring nog geldig is neemt het RDW deze over)
  4. Factuur of koopovereenkomst.
  5. CVO, Certificaat van overeenstemming (Oftewel het bewijs van typegoedkeuring.

Hoe importeer ik een auto uit Italie?

Een auto importeren vanuit Italië vergt meer dan enkel het regelen van de import. Wanneer uw auto in Nederland is start er een nieuw proces, waarbij de auto gekeurd moet worden door de RDW en u zult langs de belastingdienst moeten om het één en ander financieel te regelen, zoals BPM, BTW en invoerrechten.

Hoeveel kost exportkenteken Duitsland?

Nummertje trekken bij het Strassenverkehrsamt voor Ausfuhrkennzeichen, kosten ca 30 eur voor 14 dagen (kan ook voor 9 dagen of juist langer, let alleen op dat je Doppelkarte dezelfde periode geldig is) Met formulier (terug) naar de Schildermacher en platen laten drukken (ca 20 eur)

Wat kost een Zollkennzeichen?

Zollkennzeichen 15-daags tot 3 maanden 15 dagen: € 325,00. Vanaf 1 maand: € 350,00 per maand. Het Zollkennzeichen met korte looptijd (15 dagen tot 3 maanden) is bij uitstek geschikt voor registratie van een voertuig, zonder dat deze in een EU-lidstaat ingeschreven hoeft te worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven