Wat kost een laserbehandeling voor spataders?

Wat kost een laserbehandeling voor spataders?

DBC-omschrijving behandelingen hartritmestoornissen in het ziekenhuis

DBC-zorgproduct omschrijving Gemiddeld tarief
Eén tot twee dagbehandelingen of polikliniekbezoeken bij varices (spataderen) € 330
Laserbehandeling bij varices (spataderen) € 365
Scleroseren (inspuiten) van spataderen bij varices (spataderen) € 400

Is spataderen laseren pijnlijk?

Dankzij een verdoving op maat voelt u van een laserbehandeling meestal weinig tot niets. Het inbrengen van de laserdraad in het te behandelen vat en het inspuiten van de verdovingsvloeistof kan echter wel gevoelig zijn. Na een laserbehandeling ontstaat na enkele dagen vaak wat (strek)pijn.

Hoe lang niet werken na spataderbehandeling?

Deze hoeft u dus niet te laten verwijderen. Het is van belang dat u de eerste dagen na de operatie rustig aan doet, wel blijven bewegen. Na enkele dagen mag u het been weer normaal belasten. Het advies is een week na de operatie niet te werken en minimaal twee weken niet te sporten.

Hoeveel kost het verwijderen van spataderen?

Hoeveel kost een spataderbehandeling? De kosten van de behandeling variëren bij Dutch Clinic tussen € 95 en € 300 en hangen af van de behandelmethode. Voor een poliklinische evaluatie van uw spataderen met Duplex of Doppler onderzoek, zonder verwijzing, betaalt u € 100.

Wat kost sclerocompressietherapie?

Wat kost sclerocompressietherapie voor spataderen? Sclerocompressietherapie voor spataderen kost € 145 per behandeling. Het eerste consult en een eventueel duplexonderzoek is hierbij niet inbegrepen, dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Waarom spataderen laseren?

De laserbehandeling bij spataderen is een gunstig alternatief voor het operatief verwijderen van spataderen. Deze behandeling is geschikt voor patiënten met spataderen die niet te dicht onder de huid liggen en een bepaalde dikte hebben. Verder moet de spatader niet te kronkelig verlopen.

Kan een spatader pijn doen?

Spataderen zijn verwijde aders in de benen. Ze zien eruit als blauwe, kronkelige en soms bobbelige aders. Ze ontstaan doordat de kleppen in de aders niet goed sluiten en er bloed terugstroomt. Je kunt last krijgen van pijnlijke benen of kuiten, met name na lang staan.

Hoe lang is de herstelperiode na een Spataderoperatie?

De eerste dagen moet u vermijden om lang rechtop te staan zonder te bewegen. Uw normale activiteiten mag u na deze eerste dagen hernemen. Na een tiental dagen mag uw huisarts de steri-strips (kleefpleisters) verwijderen. Zonnebank en blootstelling aan de zon moet u de eerste 3 maanden vermijden.

Hoe lang duurt herstel van spataderen?

Op de plek waar de spatader heeft gezeten hoopt altijd wat bloed op. Daardoor ontstaan na de operatie meestal bloeduitstortingen op het been. Deze verdwijnen na zes tot acht weken vanzelf. Het dragen van een steunkous helpt om klachten hiervan zoveel mogelijk te bep[erken.

Hoe lang steunkousen dragen na spataderbehandeling?

Afhankelijk van het soort spatader draagt u de kous daarna nog 5 tot 12 dagen. Voor een goede wondgenezing is het belangrijk om kous en pleisters droog te houden. Probeer zoveel mogelijk te lopen en in beweging te blijven. Dit bevordert de doorbloeding in de benen.

Hoe lang steunkousen na spatader operatie?

De kous zorgt ervoor dat u minder snel bloeduitstortingen krijgt en dat de spataderen worden dichtgedrukt. Draag de elastische kous de eerste 2 dagen dag en nacht. Daarna draagt u de kous gedurende 5 dagen alleen overdag. Het is verstandig de kous aan te doen wanneer u ’s ochtends uit bed komt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven