Wat kost een Niersteenoperatie?

Wat kost een Niersteenoperatie?

De kosten van een ziekenhuisbed zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit, uitrusting en verbonden apparatuur. Een nieuw medisch/chirurgisch bed kost zo’n 4.000 tot 9.000 euro.

Wat kost een operatiekamer?

Dit kan variëren van 100.000 tot 150.000 euro per jaar, afhankelijk van de grootte van het complex. Verder kost het (nieuw) inrichten van een ok al ruim 100.000 euro per ok, waarbij de bouw van één ok rond de 300.000 euro kost.

Wat kost een ziekenhuisbed per dag?

Actiz gaat uit van het feit dat een ziekenhuisbed gemiddeld 800 euro per dag kost. Citaat: “omgerekend komt dat jaarlijks neer op 4.100 ziekenhuisbedden die onnodig bezet worden door ouderen. Aangezien een gemiddeld ziekenhuisbed 800 euro kost, is hiermee circa 1,4 miljard euro gemoeid”.

Wat kost een opname GGZ?

Ik zit in een GGZ-instelling. Moet ik hiervoor een eigen bijdrage betalen? Opname voor behandeling in een GGZ-instelling valt de eerste 3 jaar (1.095 dagen) onder uw zorgverzekering. Hier betaalt u geen eigen bijdrage voor aan het CAK.

Wat zijn de kosten in het ziekenhuis?

Gemiddelde tarieven ziekenhuisbehandelingen

Ziekenhuisbehandeling Gemiddelde kosten
Begeleiding van een spontane bevalling € 2.255,-
Consult op de polikliniek bij pijn op de borst € 235,-
Consult op de polikliniek bij een slaapstoornis € 165,-
Consult op de polikliniek bij bekkenbodem klachten € 205,-

Wat kost gips ziekenhuis?

Zo zou het aanbrengen van gips op een knie in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam ‘slechts’ 349 euro kosten, terwijl diezelfde behandeling het Zeeuwse Admiraal de Ruyter ziekenhuis maar liefst 747 euro kost. Dat is meer dan dubbel zoveel.

Wat kost een Coronapatiënt?

Vooralsnog niet en dus is er geen ‘prijs’ voor een coronabehandeling. De prijs wordt bepaald door de ziekenhuizen en de zorgverzekeraars, maar wanneer en hoe is nog niet duidelijk. Wel heeft de Nederlandse zorgautoriteit een speciale dbc-code ontwikkeld voor patiënten die behandeld zijn voor corona.

Wat kost een ambulance naar het ziekenhuis?

Een ambulancerit (spoed) komt gemiddeld neer op ongeveer €600. De prijs van spoedvervoer per ambulance wordt mede bepaald door het aantal kilometers dat de ambulance gereden heeft en een toeslag voor de meldkamer die de rit coördineert. Het ambulancevervoer wordt betaald door de zorgverzekeraar.

Wat kost 24 uur op de IC?

“Een dag op de IC kost, naar een ruwe schatting, ongeveer 2.500 euro”, laat woordvoerder Maaike Grevelink weten. Ervan uitgaand dat een coronapatiënt gemiddeld dertien dagen op de IC ligt, brengt de kosten van een behandeling op zo’n 32.500 euro (13 x 2.500 euro).

Wat kost een leeg IC bed per dag?

Een ziekenhuisbed kost per dag zo’n 600 tot 800 euro, maar een ic-bed kost 2400 euro. Ongeveer 1800 euro daarvan gaat naar personeelskosten.

Wat kost een opname in een psychiatrisch ziekenhuis per dag?

De verpleegdagprijs

Uw statuut Kost van de eerste dag (opname) In een psychiatrisch ziekenhuis vanaf het 6de jaar
Als u personen ten laste heeft of als u alimentatie moet betalen (en voor uw personen ten laste) 43,84 EUR 5,89 EUR
Als u zich in een andere situatie bevindt 43,84 EUR 27,62 EUR

Wat kost de ggz in Nederland?

De uitgaven aan geestelijke gezondheidszorg stijgen in 2019 naar 4,2 miljard euro. De grootste absolute groei zit in de gespecialiseerde ggz, een stijging van bijna 168 miljoen euro in 2019 ten opzichte van 2018.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven