Wat kost een scan in het ziekenhuis?

Wat kost een scan in het ziekenhuis?

De kosten van een MRI-scan zijn afhankelijk van het deel van het lichaam dat onderzocht wordt. Zo zijn de kosten voor een MRI scan van uw hoofd anders dan een MRI-scan van de knie.

Hoe duur is een MRI scan apparaat?

MRI-scanners kosten gemiddeld rond een miljoen euro, zeer geavanceerde versies kunnen wel tien miljoen kosten.

Hoe lang duurt een MRI scan van de hersenen?

Een Magnetic Resonance Imaging (MRI) van de hersenen wordt uitgevoerd om de activiteiten en functies in uw hersenen te onderzoeken. Gedurende het MRI-onderzoek voert u een aantal opdrachten uit. Het onderzoek is pijnloos en duurt ruim een uur. In deze folder kunt u meer lezen over dit onderzoek.

Wat mag niet mee in een MRI scan?

GEeN METALEN VOORWERPEN Alles van metaal of materiaal waarin metaal is verwerkt, zoals sieraden, telefoons, brillen, sleutels, horloges, bankpasjes, gebitsprotheses en gehoorapparaten mogen niet in de MRI ruimte. Edelmetaal is meestal geen probleem maar kan alleen in een beperkte hoeveelheid.

Wat kost een scan maken?

Een total bodyscan (MRI) van de belangrijkste organen en bloedvaten kost ongeveer 1.000 euro. Als daar nog extra onderzoeken bijkomen, zoals een hartonderzoek, onderzoek van de huid en en laboratoriumonderzoek van bloed, urine en ontlasting, kan daar nog eens 400 tot 600 euro bijkomen.

Wat kost het maken van een rontgenfoto?

Een enkele basisröntgenfoto (van bijvoorbeeld elleboog of enkel) kost ongeveer 50 Euro. Zodra je een tweede foto laat maken van het zelfde lichaamsdeel maar onder een andere hoek, dan is deze tweede foto meestal wat goedkoper. De kosten van de tweede foto bedragen dan ongeveer 35 tot 40 Euro.

Waar kan ik een MRI-scan laten maken?

Met of zonder verwijzing van een arts kunt je bij Privatescan terecht. Een MRI-scan kan vaak al binnen 1-2 werkdagen uitgevoerd worden. Na afloop krijg je direct de uitslag. De beelden krijg je mee op DVD/CD.

Wat zie je op een MRI scan van de hersenen?

De MRI maakt doorsnede opnamen van je hoofd en hersenen in meerdere richtingen waardoor bijvoorbeeld hersentumoren en ontstekingen kunnen worden opgespoord. Ook vernauwingen en aneurysma’s van de bloedvaten in het hoofd worden in beeld gebracht. Een MRI-scan hoofd en hersenen duurt ongeveer 15 minuten.

Wat mag ik aandoen tijdens MRI?

Neemt u kleding mee die geschikt is om in de MRI te kunnen dragen. Wel: metaalvrije kleding zoals een joggingbroek, legging, pyjamabroek (zonder rits of metalen delen) en een dun truitje of T-shirt met lange mouwen.

Wat moet je aan tijdens MRI scan?

In vrijwel alle gevallen is tijdens het onderzoek één laag (onder)kleding toegestaan. Er mogen geen metalen sluitingen, of andere kleine metalen voorwerpen in de kleding zijn verwerkt. Alle sieraden dient u voor het MRI-onderzoek te verwijderen of kunt u beter thuis laten.

Wat kost een rug scan?

Aanvullende verzekering mri scan

DSW Zorgverzekeraar Prijs p/m
AV Compact vanaf € 7,75
AV Standaard vanaf € 22,25
AV Top vanaf € 38,50

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven