Wat kost een stalen spant?

Wat kost een stalen spant?

Prijzen

Afmetingen (meter) Standaard prijs bouwen Standaard prijs bouwpakket
8 x 10 € 15.295 € 9.340
8 x 15 € 18.625 € 11.430
8 x 20 € 22.025 € 13.555
8 x 25 € 26.460 € 15.635

Wat is een stalen portaal?

Een portaalspant is een spantconstructie die in het bijzonder voor hallen is ontworpen, in de vorm van een portaal, d.w.z. met een “horizontale” bovenregel en verticale stijlen.

Wat is een spant in de bouw?

Het spant of dakspant heeft in de bouwkunde als functie het dragen van de dakconstructie, inclusief de daarop uitgeoefende belasting van dakbedekking, sneeuw, wind en dergelijke. Het brengt het totaal van deze krachten, inclusief het eigen gewicht verticaal over op de eronder aanwezige constructie van het gebouw.

Wat kost een stalen constructie?

Wat kost het om een staalconstructie online te berekenen?

Type staalconstructie Gemiddelde prijs in EUR
Aanbouw Van €650,- tot €1.100,-
Wanddoorbraak Van €400,- tot €800,-
Schuur Vanaf €600,-
Dakkapel Van €280,- tot €420,-

Wat kost een staal constructie?

De kosten van een staalconstructie zijn maar zo’n 7 tot 13% van de totale kosten voor een gebouw: de investeringskosten. Volgens NEN 2631 (Elementenmethode) vallen onder de investeringskosten: grondkosten (verwerving, bouwrijp maken, infrastructurele voorzieningen, sloopkosten, winst en risico);

Wat is een Stabiliteitsportaal?

Een stabiliteitsportaal waarborgt de stevigheid en veiligheid van een gebouw, ongeacht de grootte. Via hoekverbindingen en inklemming wordt de stabiliteit van het gebouw behouden.

Hoever moeten dakspanten uit elkaar?

Een spantendak (ook wel sporendak genoemd) onderscheidt zich van een klassiek gordingen- (of sparren)dak doordat het bestaat uit – eventueel geprefabriceerde – spanten, die dan op een regelmatige tussenafstand van elkaar worden geplaatst, doorgaans telkens 45 à 60 cm.

Hoe dik moet gording zijn?

Voor de dakbalken van een houten overkapping houden wij de volgende vuistregel aan: 5 cm dikte per 100 cm overspanning. Wij rekenen bij overbruggingen van staander tot staander, dus exclusief de afstand van schoren. Stel u wilt een overspanning van 3 meter maken, dan heeft u balken van 15 cm dik nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven