Wat kost een strip van Suske en Wiske?

Wat kost een strip van Suske en Wiske?

Waarde 3.000 tot 6.000 euro. Het tweede album in de Suske en Wiske reeks is het album Suske en Wiske op het eiland Amoras. Het album kwam uit in 1947 en was toen te koop voor 36 Belgische frank (omgerekend 0,85 euro). Tegenwoordig zijn de eerste drukken van dit album vele duizenden euro’s waard.

Welke Suske en Wiske?

Zie Suske en Wiske (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Suske en Wiske….

Suske en Wiske
Genre humoristische strip, avonturenstrip, historische strip, kinderstrip, fantasystrip
Creatieteam
Bedenker(s) Willy Vandersteen
Schrijver(s) Willy Vandersteen, Paul Geerts, Marc Verhaegen, Peter Van Gucht

Hoe heten Suske en Wiske eigenlijk?

De namen van Suske en Wiske zijn ongewijzigd maar Lambik heet Pankwitz en hypnotiseur Priem werd Prim. Ook in Felix verschenen Suske en Wiske verhalen, waarbij de twee titelfiguren hun namen uit Dalla behielden. Lambik en Sidonia werden echter hernoemd. In de Wastl serie voor Duitsland komt ook Krimson voor.

Hoeveel kost Suske en Wiske?

Prijs voor de allereerste Suske en Wiske gaat door het dak: 13.100 euro | Trouw.

Welke strips hebben waarde?

Waarde tweedehandsstrips Stripboeken moeten quasi in goede- of nieuwstaat zijn. Ongelezen strips zonder enig kreukje of krasje zijn het meeste waard. Dit zien we ook in andere verzamelgebieden (speelgoed in doos, ongebruikte postzegels enz.).

Hoeveel strips zijn er van Jommeke?

Na het overlijden van Jef Nys in 2009 namen de tekenaars Philippe Delzenne en Gerd Van Loock de avonturen van Jommeke onder hun hoede, zij werken tot op heden verder in de traditie van Jef Nys. Ondertussen verschenen er meer dan 300 albums en is Jommeke nog steeds even populair als vroeger.

Hoe heten Suske en Wiske vroeger?

Op 30 maart 1945 kwam de eerste aflevering van De avonturen van Rikki en Wiske in De Nieuwe Standaard. In het verhaal zaten tante Sidonia, Wiske, en haar oudere broer Rikki. Op 19 december 1945 kwam in de krant het eerste verhaal van Suske en Wiske. Dat heette Op het eiland Amoras.

Hoe heet de bekendste schurk uit de Suske en Wiske strips?

De zwarte madam is één van de schurken van de Suske en Wiske reeks. Bij haar eerste verschijning probeerde ze Lambik te laten opdraaien voor de diefstal van de Goudreserve van de Belgien. Ze heeft twee handlangers, partners in crime, Lange Wapper en Kludde.

Hoe heten de schurken in Suske en Wiske?

De Zwarte Madam De zwarte madam is één van de schurken van de Suske en Wiske reeks. Bij haar eerste verschijning probeerde ze Lambik te laten opdraaien voor de diefstal van de Goudreserve van de Belgien. Ze heeft twee handlangers, partners in crime, Lange Wapper en Kludde.

Wat is de waarde van mijn stripboek?

Voor stripboeken geldt de traditionele regel van vraag en aanbod: hoe minder er zijn, hoe hoger de waarde. “Als de originele druk van een bepaalde strip bescheiden was (of slechts een paar exemplaren overleefden het) en de strip is nog steeds of opnieuw populair, dan heeft hij een waarde,” legt Patrick uit.

Wie zijn Suske en Wiske?

Familie. Suske en Wiske zijn geen familie van elkaar. Suske werd geadopteerd door tante Sidonia nadat hij Wiske, tante Sidonia en professor Barabas ontmoet had op Amoras. Suske en Wiske zijn sindsdien onafscheidelijk, alhoewel de beste vrienden door hun verschillende karakters weleens botsen.

Hoeveel is een Jommeke strip waard?

Misschien krijg je voor een eerste druk van de eerste Jommeke (De jacht op een voetbal) nog zo’n 200 euro.

Waar kan ik mijn stripboeken verkopen?

Heeft u zelf stripboeken te koop? Dan kun je deze wellicht verkopen aan Stripboekenhandel.nl! Wij kopen regelmatig grote partijen strips in, maar ook kleine hoeveelheden of collector’s items kopen wij bij interesse op.

Wat is het laatste nummer van Suske en Wiske?

Op 6 april 2021 verschijnt vervolgens Suske en Wiske 357 – De Zalige Ziener.

Wat is de Blauwe Reeks van Suske en Wiske?

De Blauwe Reeks is een reeks van in totaal acht Suske en Wiske-verhalen die Willy Vandersteen in de periode 1950-1959 speciaal voor het stripweekblad Kuifje maakte. De acht verhalen worden tot de beste uit de stripreeks gerekend.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven