Wat kost een waterbesparende regendouche?

Wat kost een waterbesparende regendouche?

Hoeveel bespaart een zuinige regendouche? Veel waterbesparende regendouches verbruiken circa 8 liter per minuut. Normale regendouches laten al gauw 20 liter per minuut aan water door. Dit verschil in verbruik betekent in de praktijk € 450,- verschil in water- en energiekosten per jaar (bij een gezin).

Welke thermostaatkraan voor regendouche?

Kies dan voor een thermostaatkraan met omstelinrichting. Een omstelinrichting maakt het mogelijk om te switchen tussen de uitlopen van de kraan en dit is dus nodig wanneer een kraan meerdere functies heeft: zoals een baduitloop met handdouche, of een regendouche en hoofddouche.

Kan een regendouche op elke ketel?

Een gemiddelde regendouche verbruikt ongeveer 15-20 liter warm water per minuut, dit betekent dat in de meeste gevallen een CW4 cv-ketel voldoende is. Wil je op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water gebruiken (bijvoorbeeld in de douche en de kijken) dan raden we een CW5 cv-ketel aan.

Wat voor een cv-ketel heb ik nodig?

Om er zeker van te zijn dat het vermogen van de cv-ketel voldoende is, is het raadzaam het aantal kubieke meters van de woning te berekenen en te vermenigvuldigen met een gemiddelde van 65 Watt. De berekening is hiervoor: Lengte x Breedte x Hoogte x ± 65 Watt.

Heb ik een waterbesparende douchekop?

Als je niet zeker weet welke douchekop je hebt dan kun je dit eenvoudig testen door het douchewater 1 minuut lang in een emmer te laten stromen. Als er meer dan 7 liter in de emmer zit, heb je nog geen zuinige douchekop.

Hoeveel scheelt een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop geeft evenveel douchecomfort, maar bespaart 20 procent op water en energiegebruik ten opzichte van een standaard douchekop. En als je een regendouche (extra grote douchekop) inruilt voor een spaardouchekop, bespaar je zelfs 60 procent!

Wat is het voordeel van een regendouche?

Voordelen van een regendouche Een regendouche heeft een heerlijke brede straal. Doordat de waterstraal uit een regendouche breder is dan bij standaard douche, wordt het water over het hele lichaam verdeeld. Zo wordt je rug niet koud, terwijl je je gezicht staat te wassen, ideaal!

Wat verbruikt een regendouche per minuut?

Er is een oplossing: de waterbesparende regendouche. Gemiddeld stroomt er bijna negen liter water per minuut door een normale douchekop. Een regendouche verbruikt gemiddeld wel twintig liter per minuut.

Wat zijn de beste regendouches?

Beste regendouche

  • Onze top 5 regendouches.
  • Beste koop – Grohe Euphoria 260 Douchesysteem Regendouche ø 26 cm.
  • Beste kleine regendouche – Schütte Tokyo Douchesysteem Regendouche.
  • Beste grote regendouche – Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche.
  • Beste luxe regendouche – Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem.

Welk merk thermostaatkraan?

Beste thermostaatkraan

  1. 1 Plieger Verano. De beste thermostaatkraan waarbij je de temperatuur makkelijk regelt met 1 knop is de Plieger Verano.
  2. 2 Grohe Grohtherm 800. De opvolger van onze beste keus is deze Grohe Grohtherm 800 link ►
  3. 3 Hansgrohe Ecostat Comfort.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven