Wat kost het om autobanden afvoeren?

Wat kost het om autobanden afvoeren?

Zo hanteert een grote recycler een tarief van €87,50 per uur voor het ophalen van banden (heen én terug). Het verwerkingstarief is daarbij 115 euro per ton. 1 band weegt 8,2 kg, dus als je er 50 hebt, betaal je al gauw 50 euro aan verwerkingskosten, exclusief transportkosten.

Hoeveel jaar kan een band mee?

De houdbaarheid van een band ligt ongeveer rond de tien jaar. Mocht je banden die tien jaar oud zijn, willen aanschaffen dan is het toch belangrijk om de banden te laten controleren door een expert.

Wat kun je doen met een autoband?

Je kan alles maken van oude banden: hangmatten, korrels voor op kunstgrasvelden, plantenbakken en zelfs laptoptassen. Jaarlijks worden er wereldwijd 800 miljoen (!) banden afgedankt. Het kan tientallen jaren duren totdat een autoband in de natuur verteerd is.

Waar kan ik mijn velgen verkopen?

Zoekt u een bedrijf waarbij u terecht kunt voor inkoop van gebruikte banden en velgen, dan bent u bij van Helden Bandenservice op het juiste adres. Het maakt niet uit of het autobanden, lichtmetalen velgen of stalen velgen zijn, wij kijken graag met u mee wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn winterbanden waard?

Resultaat: een kortere remweg en minder kans op aquaplaning. Wat kosten winterbanden? Een set winterbanden kost tussen de 300 en 600 euro (gemiddeld genomen). Welke banden de beste eigenschappen en verhouding prijs-kwaliteit bieden, leest u in onze winterbandentest.

Hoelang gaan zomerbanden mee?

Uiteraard zijn er tal van factoren van belang die bepalend zijn voor de levensduur van een setje banden. Voor een gemiddelde auto, bij normaal gebruik, moet u denken aan 30.000 – 40.000 voor de voorbanden. Achterbanden gaan in veel gevallen wat langer mee. Vraag desnoods naar de profieldiepte.

Wat zijn mijn velgen waard?

De ET-waarde van een velg geeft in millimeters aan hoe ver een velg van de wielkast afstaat. De afkorting staat voor Einpresstiefe, de Duitse vertaling van afstand. Je kunt de ET-waarde van een velg berekenen door de afstand van het midden van de velg tot het bevestigingspunt te meten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven