Wat kost statiegeld?

Wat kost statiegeld?

De baten van het statiegeldsysteem worden dus bepaald door de waarde van de ingeleverde plastic flessen: ongeveer 2 euro cent voor grote flessen en ruim één eurocent voor kleine plastic flessen.

Hoeveel statiegeld flesjes water?

Vanaf 1 juli 2021 betaal je 0,15 cent statiegeld per PET-fles met een inhoud tot 1 liter. Dit zijn alleen de plastic flesjes voor frisdrank en water. Er komt nog geen statiegeld op flesjes voor smoothies, sap of zuiveldranken, maar wij blijven ons ervoor inzetten dat dit er ook komt.

Wat kost een PET fles?

Productkenmerken (ongevere gegevens)

vanaf hoeveelheid Prijs per stuk
25 1,14 €
50 1,07 €
100 0,99 €
200 0,90 €

Hoe gaan statiegeld machines flessen checken?

De grote en kleine statiegeldflessen krijgen een statiegeldlogo en een nieuwe EAN-code (barcode). Zo is het voor consument en innamepunten duidelijker welke fles wel en niet meedoet in het systeem. Ook is de nieuwe EAN-code belangrijk voor een juiste verwerking van de aangepaste vergoedings- en bijdragestructuur.

Is statiegeld verplicht?

Vanaf 1 juli 2021 zullen alle kleine plastic PET-flessen voor frisdranken en waters vallen onder één gezamenlijk statiegeldsysteem. De grote PET-flessen behouden statiegeld en vallen ook onder dit nieuwe wettelijk verplichte systeem.

Hoeveel statiegeld op literfles?

Op plastic flessen (voornamelijk van PET) voor frisdranken en water van een liter of meer. Meestal zijn dit anderhalve-literflessen. Sinds 2006 bedraagt dit statiegeld in Nederland € 0,25 per fles.

Hoeveel statiegeld op fles cola?

Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld gerekend. Voor grote flessen (> 1 liter) blijft het 25 cent. Inleveren kan in supermarkten, op treinstations, bij tankstations langs de weg en via cateraars.

Waar moet je plastic flesjes inleveren?

Ook tankstations langs de snelweg nemen de lege flesjes in toenemende mate in. Later komen er ook innamepunten bij bemande verkooppunten op NS-stations. Horecazaken en kleine bedrijven hoeven de kleine flesjes niet in te zamelen.

Wat is een PET fles?

Een petfles is een verpakking voor frisdranken en andere vloeistoffen, vervaardigd uit polyethyleentereftalaat (pet). De fles is in 1973 gepatenteerd. Petflesjes worden ook wel gebruikt als verpakking voor cosmetica, vloeibare zepen, schoonmaakmiddelen, of medicijnen.

Hoeveel weegt een PET fles?

Het gewicht van het PET-flesje is tussen 2000 en 2010 met 21 procent gedaald van 28 naar gemiddeld 22 gram. Ook wordt er ten opzichte van tien jaar geleden veel meer PET gerecycled waardoor er minder nieuw materiaal nodig is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven