Wat kun je allemaal doen met een IP-adres?

Wat kun je allemaal doen met een IP-adres?

Je IP-adres is een unieke code die gekoppeld is aan het internetnetwerk waarmee je verbonden bent. Met dit IP-adres kunnen anderen in principe al jouw online acties volgen, monitoren en naar jou (of in ieder geval naar jouw netwerk) herleiden.

Hoe zit het met IP adressen?

Een IP-adres bestaat over het algemeen uit vier getallen tussen 0 en 255, van elkaar gescheiden met punten. De vier getallen hoeven niet allemaal te bestaan uit drie cijfers. In het bovenstaande voorbeeld is het eerste getal 172, het tweede getal 16, het derde getal 254 en het vierde getal 1.

Wat is het IP-adres van mijn KPN Experia Box?

Ga naar http://192.168.2.254/ en log in op je modem.

Kan iemand anders mijn IP adres zien?

Het is voor particulieren niet makkelijk om zomaar aan iemand zijn of haar IP adres te komen. Vaak moet dit via de Internet Service Provider. De ISP geeft deze informatie echter niet zomaar vrij. Vaak moet dit zelfs op bevel van bijvoorbeeld Justitie.

Kan je via ip adres woonadres achterhalen?

Dit is mogelijk. In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven. Alleen wanneer er iets strafbaars is gedaan en een officier van justitie opdracht geeft aan de internetprovider, zullen ze dit doen.

Hoeveel IP adressen heeft een router?

De eerste en tegelijk de versie waarvoor internet en de meeste routers zijn geconfigureerd, is IPv4 of Internet Protocol versie 4. Deze versie maakt gebruik van 32-bit adressen, waardoor het aantal adressen beperkt wordt tot 4,294,967,296 mogelijke unieke adressen.

Wat is een Experiabox KPN?

De KPN Experia Box is eigenlijk een KPN-modem en een KPN-router in één. Door de router kun je apparaten aansluiten op het wifi signaal van het modem. Wanneer je een internetabonnement bij KPN afsluit ontvang je een KPN Experia Box in bruikleen (tegenwoordig is het de KPN Box 12).

Wat is het standaard wachtwoord van de Experiabox V10?

Experia Box V10a Als je voor de eerste keer inlogt, vul je bij de gebruikersnaam ‘admin’ in en bij het wachtwoord het ‘admin password’ dat je op de achterkant van je modem vindt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven