Wat kun je met een creditcard nummer?

Wat kun je met een creditcard nummer?

Met een creditcard kunt u wereldwijd online en offline betalen. De bank of creditcardmaatschappij schiet uw betalingen voor, het bedrag wordt dus niet direct van uw bankrekening afgeschreven. In Nederland zijn de meest gebruikte creditcards van een van de volgende netwerken: Mastercard, Visa of American Express.

Kan je een creditcard van iemand anders gebruiken?

Niet alleen andersmans creditcards zijn illegaal om te gebruiken. Ook veel andere financiële producten mag je niet zomaar gebruiken van andere mensen. Probeer dit altijd te voorkomen en als het niet anders kan, zorg dan dat je schriftelijke toestemming hebt van de eigenaar.

Kan ik mijn creditcard gegevens geven?

Geef nooit zomaar je creditcardnummer of de beveiligingscode van de creditcard aan derden. En bedenk je met wie je te maken hebt als je wel creditcard gegevens deelt. Bij een onterechte afschrijving kun je een creditcard betaling terugdraaien via de creditcardmaatschappij.

Hoe kan ik betalen met een creditcard?

Met een creditcard is het dikwijls mogelijk om meer geld op te nemen dan met een bankpas, zeker in het buitenland kan dat handig zijn. Met een creditcard kunt u veilig en (bijna) overal online winkelen. Bij veel buitenlandse sites kunt u bijvoorbeeld niet met iDEAL betalen. Een creditcard is fraudegevoelig.

Waar vind ik mijn creditcardnummer ING?

Op de voorzijde van de VisaCard staat het volledige kaartnummer. Dit nummer bestaat uit 16 cijfers en begint altijd met een 4. Als het hologram op de voorzijde van de kaart staat, staan de laatste 4 cijfers door het hologram.

Wat als iemand je creditcard gegevens heeft?

Neem dan direct contact op met je bank. En onthoud: de bank of financiële instelling die jou de creditcard heeft verstrekt, zal nooit om persoonlijke (inlog)gegevens vragen. Niet per e-mail, maar ook niet per telefoon. Verstrek deze gegevens dus nooit aan iemand anders.

Hoe worden creditcardgegevens gestolen?

Creditcardfraudeurs kunnen op allerlei verschillende manieren te werk gaan. Zo worden bijvoorbeeld creditcardgegevens onderschept via malafide webinkels, uit bedrijfsdatabases gestolen door hackers of via phishing verkregen. Ook komt het voor dat creditcards tijdens een betaling gekopieerd worden.

Kan een creditcard gehackt worden?

Je doet een online aankoop, betaalt met je creditcard en stuurt ongemerkt je creditcardgegevens ook naar een hacker. Dat kan als hij de betaalpagina van de webshop heeft voorzien van malware. Deze vrij nieuwe vorm van fraude heet ‘formjacking’: formulierkaping.

Welke creditcard gegevens mag ik geven?

U geeft alleen nummer, naam en vervaldatum van de creditcard door. Het hotel of verhuurbedrijf kan dan een bedrag reserveren op uw creditcard, maar niet afschrijven. Dat noemt men pre-autorisatie. Het bedrag wordt pas daadwerkelijk afgeschreven na uw toestemming (via de handtekening die u zet).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven