Wat kunnen ouderen met personenalarmering?

Wat kunnen ouderen met personenalarmering?

Zo kan persoonlijke alarmering door de ouderen zelf worden geactiveerd door het inschakelen van een persoonsalarm bijvoorbeeld wanneer een oudere is gevallen of plotseling onwel wordt. Maar het alarmsysteem kan ook worden uitgebreid met andere faciliteiten voor alarmering bij brand of inbraak.

Hoe regel ik een alarmknop?

U moet een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. Alleen de apparatuur wordt vergoed. De abonnementskosten voor de meldkamer moet u zelf betalen. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Wat is een persoonlijk alarm?

Een persoonlijk alarm bestaat uit een alarmtoestel (een zogenaamde home unit) en een zendertje met een knop. Het zendertje kan je gemakkelijk om je hals of pols dragen. Als je in nood bent, kun je heel snel alarm slaan door de knop in te drukken.

Hoe werkt persoonlijke alarmering?

Een draadloze zender met een alarmknop, die u bijvoorbeeld om uw hals of pols kunt dragen. Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation. En zodra u op de alarmknop drukt, gaat er direct een melding naar een zorgcentrale.

Hoe werkt een persoonlijk alarm?

Wat kost een persoonlijk alarm?

Ons tarief voor personenalarmering is 24,95 per maand voor de huur van het alarmtoestel en aansluiting op de meldkamer. U kunt kiezen uit sociale en professionele alarmopvolging. Voor professionele opvolging betaalt u de zorgorganisatie meestal nog een extra bedrag, variërend tussen de 3 en 15 euro.

Wat kost een Thuisalarm?

Kosten alarmsysteem

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Basis, draadloos alarmsysteem Gemiddeld zo’n 800 euro
Uitgebreid, bekabeld alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.750 euro
Uitgebreid, draadloos alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.250 euro
Hybride alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.100 euro

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven