Wat kunnen wij doen voor Afghanistan?

Wat kunnen wij doen voor Afghanistan?

Wat kunnen particulieren doen voor mensen in Afghanistan? Omdat werken in Afghanistan in alle gevallen al uiterst complex is, ook vóór de opmars van de Taliban, willen wij betrokken Nederlanders adviseren om een professionele hulporganisatie te steunen. Eigen particulier initiatief is te riskant op dit moment.

Wat is er aan de hand in Afghanistan?

De bevolking lijdt enorm onder het escalerende conflict en steeds meer mensen slaan op de vlucht. Sinds januari 2021 zijn naar schatting 270.000 Afghanen opnieuw binnen eigen land op de vlucht, voornamelijk door geweld en onveiligheid. Daarmee zijn er nu al meer dan 3,5 miljoen Afghanen op de vlucht.

Wat kan ik doen voor Afghaanse vluchtelingen?

Praktische hulp aanbieden Je kunt je ook aanmelden bij burgerhulpnetwerk Ready2Help van het Rode Kruis. Je krijgt dan een oproep als het nodig is. Dat kan voor van alles zijn: mensen die kunnen tolken, mensen die voor vervoer kunnen zorgen, mensen die de binnengebrachte spullen kunnen uitzoeken.

Hoeveel Afghanen heeft Nederland geevacueerd?

Voor het eerst sinds de machtsovername door de Taliban is Nederland erin geslaagd oud-personeel uit Afghanistan te evacueren, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het gaat om 46 personen, van wie er 42 onder de tolkenregeling vallen.

Wat kan ik doen voor Afghaanse vrouwen?

Doneer aan relevante organisaties zoals Stichting Vluchteling, Cordaid of een lokale Afghaanse organisatie of actie (zie hier een complete lijst). Een veelgehoorde opmerking en reden om niet te doneren, ‘het geld wordt niet goed besteed’, is ongeldig verklaard.

Wat kun je doen voor Afghaanse vluchtelingen?

Wij helpen Afghanen herenigen met achtergebleven dierbaren. Wij begeleiden Afghanen direct na hun aankomst in Nederland. VluchtelingenWerk biedt een luisterend oor en geeft voorlichting over hun aanstaande asielprocedure. Wij ondersteunen advocaten bij het opkomen voor Afghanen wiens beroep op asiel is afgewezen.

Wat is het probleem in Afghanistan?

Er zijn regelmatig terroristische aanslagen en doelgerichte moorden (targetted killings) in Afghanistan en ook in de hoofdstad Kaboel. Deze vinden verspreid door het land plaats. De terreuraanvallen zijn gericht op onder meer: Buitenlanders.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven