Wat lag er tussen India en de rest van Azie?

Wat lag er tussen India en de rest van Azië?

Het Indisch subcontinent bestaat uit een eigen tektonische plaat, de Indische plaat. Deze botst in het noorden tegen de Euraziatische plaat, daarmee de Himalaya vormend. In het noordwesten grenst het subcontinent aan het Hoogland van Iran met de Hindoekoesj en in het noordoosten aan Myanmar met het Arakangebergte.

Wat hebben India en Groot Brittannië met elkaar te maken?

Brits-Indië omvatte de huidige landen India, Pakistan, Bangladesh en delen van Myanmar (Birma) en vormde het zwaartepunt van het Britse koloniale rijk. De eerste Britse koloniën op het Indisch subcontinent waren enkele handelsposten en forten die in de 17e eeuw langs de kust werden gesticht.

Wat is de hoofdstad van Indie?

New Delhi
India/Hoofdsteden
De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een federale republiek onderverdeeld in 28 staten en 8 unieterritoria (waaronder het nationaal hoofdstedelijk territorium).

Welke belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen zijn er gedaan in Azie?

Azië: ster in technologische innovatie

  • Kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker, met name in de domotica.
  • Virtual en augmented reality.
  • Drones.

Wat is de rol van India met betrekking tot de industrialisering van Groot Brittannië voor 1800?

Het Britse Rijk startte de eerste handelsactiviteiten met India door handelsposten te stichten. Hierdoor ontstond er een centrum-periferiestructuur waarbij Groot-Brittannië het centrum was en het gebied bestuurde en India de periferie was die grondstoffen en agrarische producten leverde.

Hoe is India onafhankelijk geworden?

De deling werd gerealiseerd in de Indian Independence Act van 1947 en leidde tot het verdwijnen van het Brits-Indische rijk. Door de deling kwam er een vluchtelingenstroom van meer dan 12 miljoen mensen op gang en als gevolg daarvan, en rellen, verloren enkele honderdduizenden tot een miljoen mensen het leven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven