Wat mag je meenemen vanuit Engeland naar Nederland?

Wat mag je meenemen vanuit Engeland naar Nederland?

Er gelden sinds 1 januari 2021 andere regels voor het meenemen van voedselproducten vanuit het VK. Zo kunt u, op enkele uitzonderingen na, geen vlees, vis of zuivel meenemen vanuit het VK naar Nederland.

Wat mag je meenemen naar Schotland?

U wilt etenswaren meenemen in het vliegtuig naar Schotland en vraagt of dit is toegestaan. U mag vanuit een EU-land vlees- en melkproducten invoeren tot een gewicht van 5 kg. Deze producten moeten ziektevrij zijn, de melkproducten gepasteuriseerd.

Wat houd Brexit in voor Nederland?

De uiteindelijke brexit-datum was 31 januari 2020, en op 24 december 2020 werd een handelsakkoord gesloten. Hiermee werd een ‘no-deal’ brexit afgewend. Door brexit moet Nederland een hoger bedrag aan de EU afdragen – ook als de EU-begroting gelijk blijft.

Wat mag ik meenemen naar de UK?

Tabaksproducten

Hogere maximumhoeveelheid Lagere maximumhoeveelheid
200 sigaretten of 100 cigarillo’s of 50 sigaren of 250 g tabak 40 sigaretten of 20 cigarillo’s of 10 sigaren of 50 g tabak

Hoeveel drank mag ik meenemen naar Engeland?

Alcohol: Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen. Vis-, vlees en zuivel: mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen. Aangezien dit duurder is in Engeland geldt dit met name de andere kant op.

Wat zijn gevolgen van de Brexit voor Groot Brittannië en voor Nederland?

De export van goederen van het Verenigd Koninkrijk naar de EU kelderde met maar liefst 38 procent. Een verlies dat goed is voor bijna 6 miljard euro. Ook de import van goederen vanuit de EU naar het VK zakte flink weg, met een daling van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Wat verandert er met de Brexit?

Brexit – EU-VK akkoord: stand van zaken. Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 verlaten. De VK en de EU hebben in 2020 een akkoord bereikt over hun nieuwe partnerschap. In het akkoord staan afspraken en regels die vanaf 1 januari 2021 gelden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven