Wat moet ik doen als mijn auto naar de sloop gaat?

Wat moet ik doen als mijn auto naar de sloop gaat?

Zo werkt het

  1. Neem contact op met een RDW erkend demontagebedrijf (sloopbedrijf bij u in de buurt met een erkenning van ons).
  2. Breng uw voertuig naar het sloopbedrijf.
  3. De medewerker meldt uw kenteken af in het kentekenregister en geeft u een vrijwaringsbewijs.
  4. Bel uw verzekeringsmaatschappij en zet de verzekering stop.

Wat is mijn auto waard voor de sloop?

De waarde van een sloopauto valt en staat met de oud-ijzer prijs, ook wel de schrootprijs genoemd. De schrootprijs ligt zo rond de €0.16 per kilogram. Als je uitgaat van een auto die 1000 kilogram weegt ligt die prijs dus rond de €160.

Kan ik mijn auto zelf slopen?

Een auto kun je (gedeeltelijk) demonteren, maar je kunt het kenteken niet zelf beeindigen. Je zult je auto dus moeten laten slopen door een erkend demontagebedrijf. Meer informatie hierover vind je op de site van het rdw.

Hoe kan ik mijn kenteken inleveren?

De medewerker meldt uw kenteken af in het kentekenregister en geeft u een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het voertuig niet meer op uw naam staat. Bel uw verzekeringsmaatschappij en zet de verzekering stop. Hiervoor heeft u het vrijwaringsbewijs nodig.

Hoe kan ik zien of een auto gesloopt is?

Op de website van het RDW vind je als het goed is een uitgebreide lijst van auto sloopbedrijven in Nederland. Eenmaal aangekomen bij het demontagebedrijf moet je middels je kentekenbewijs aantonen dat het jouw auto is die gesloopt moet worden. Een kentekencard met de tenaamstellingscode is eventueel ook mogelijk.

Wat is een sloopauto?

Een sloopauto is een auto, die zoals de naam reeds doet vermoeden, alleen nog maar gesloopt kan worden. Een dergelijke voertuig zal op de reguliere markt geen enkele waarde meer vertegenwoordigen. Echter, dat wil niet zeggen dat je er geen financiële compensatie meer voor kunt krijgen.

Wat doet een ijzerboer?

Een oud ijzer handelaar is dus een handelaar die oude metalen, zoals oud ijzer, zal inkopen en verkopen. Alle metalen voorwerpen die gebruikt worden door mensen hebben een bepaalde waarde als grondstof, zoals metaal, zink, lood en koper.

Wat zijn demontage autos?

Een autodemontagebedrijf houdt zich bezig met het demonteren van oude en afgeschreven auto’s. De auto mag dan niet meer de weg op. Vervolgens wordt de zogenaamde sloopauto gedemonteerd. Dat betekent dat alle herbruikbare en recyclebare auto onderdelen van de auto worden afhaalt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven