Wat moet je afschermen van je ID?

Wat moet je afschermen van je ID?

Maak in de kopie uw burgerservicenummer onleesbaar, ook in de cijferreeks onderaan. Schrijf op de kopie dat het een kopie is. Schrijf op de kopie voor welke instantie of welk product de kopie is bedoeld. Schrijf op de kopie de datum waarop u de kopie afgeeft.

Wat kunnen mensen doen met je ID?

Voorkom fraude met een kopie van uw identiteitsbewijs Die kopieën worden vaak goed bewaard, maar niet altijd. Met een kopie van uw identiteitsbewijs kunnen oplichters een online bankrekening openen of een telefoonabonnement afsluiten. Maak kopieën van uw ID-bewijs onbruikbaar voor oplichters.

Wie mag een kopie van mijn ID vragen?

Slechts enkele organisaties mogen een kopie van uw identiteitsbewijs maken. Uw werkgever en banken mogen dit bijvoorbeeld. In de praktijk vragen ook andere organisaties een kopie van uw legitimatiebewijs….Kopie identiteitsbewijs

  • overheidsinstanties.
  • banken.
  • notarissen.
  • casino’s.
  • levensverzekeraars.
  • uw werkgever.

Wat is je ID nummer op je paspoort?

Uw paspoortnummer staat rechts van uw naam onder het kopje ‘documentnummer’. Een paspoortnummer bestaat uit negen tekens.

Waar vind ik het nummer van mijn identiteitskaart?

Europese identiteitskaart Het identiteitskaartnummer bestaat uit 9 tekens. Je vindt jouw identiteitskaartnummer rechts bovenaan onder het kopje ‘documentnummer’.

Wat kunnen mensen doen met je DigiD?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets bij een (semi)overheidsorganisatie wilt regelen. Of dat nou bij de belastingdienst is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Met uw DigiD kunt u makkelijk en veilig inloggen bij sites van de overheid.

Wat is het documentnummer van je identiteitsbewijs?

Uw paspoortnummer staat rechts van uw naam onder het kopje ‘documentnummer’. Een paspoortnummer bestaat uit negen tekens. Het is als volgt opgebouwd: de eerste twee tekens zijn letters.

Wat is je ID nummer op je rijbewijs?

U vindt uw burgerservicenummer (BSN) op de achterkant van uw rijbewijs, linksboven. Achter het BSN staat het rijbewijsnummer (gescheiden door een /). Op onderstaande afbeelding is het BSN (gevolgd door rijbewijsnummer) rood omcirkeld.

Wat is ID nummer Belgie?

Het Rijksregisternummer is een uniek identificatienummer toegekend aan natuurlijke personen ingeschreven in België. Dus iedere burger met ofwel een Belgische identiteitsdocument ofwel een Belgisch verblijfsdocument heeft zo’n nummer. Je vindt jouw rijksregisternummer achteraan jouw identiteitskaart.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven