Wat moet je doen als iemand je telefoon kapot maakt?

Wat moet je doen als iemand je telefoon kapot maakt?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die iemand anders (per ongeluk) aan je spullen toebrengt. Deze verzekering is speciaal voor dit doel bedoeld. Als iemand anders je telefoon per ongeluk kapot maakt dan is het de aansprakelijkheidsverzekering van deze persoon de partij die de schade vergoed.

Hoe krijg ik mijn telefoon vergoed?

De inboedelverzekering vergoedt alleen bij bepaalde schade oorzaken, denk aan schade door brand, inbraak en blikseminslag. Voor het laten vallen van een smartphone bestaat dus geen dekking. Ook als de smartphone door een onverklaarbare reden op de grond valt en beschadigd raakt, is er geen dekking.

Wat als je schade maakt bij een ander?

Als de schade een direct of indirect gevolg is van iets wat iemand anders deed, kan je deze persoon aansprakelijk stellen. Het is wel belangrijk dat jijzelf voorkomt dat de schade wordt vergroot. Dat is jouw plicht en wordt schadebeperkingsplicht genoemd.

Wat kan ik opgeven aan de verzekering?

Als je de schade aan je inboedel wilt claimen bij je inboedelverzekering, moet je hiervoor een schadeformulier invullen. Het schadeformulier kun je opvragen bij je verzekeraar of tussenpersoon. Op het schadeformulier vul je in wat er precies gebeurt is en wat de schade is.

Wat te doen bij schade?

Contacteer zo snel mogelijk jouw verzekeraar of verzekeringsmakelaar bij een schadegeval. Hij of zij zal samen met jou een schadeaangifte opstellen. Zorg er dus voor dat je alle nodige informatie en bewijsmateriaal hebt waaronder: Schadedatum, plaats, oorzaak en omstandigheden.

Wat valt er onder telefoon verzekering?

Veel verzekerden hebben een extra uitgebreide dekking afgesloten bij de inboedelverzekering. Er wordt dan uitgekeerd bij schade aan je telefoon door diefstal, inbraak, brand of beroving. Enkele verzekeraars vergoeden ook schades door ‘ongelukjes’, zoals het laten vallen van een telefoon.

Wat als je schade rijdt?

Als er gewonden zijn of wanneer de schade heel ernstig is, bel je de politie of de ambulance. Als de auto’s het verkeer blokkeren en kunnen rijden, zet je de auto’s aan de kant van de weg op een veilige plek neer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven