Wat moet je doen als je in Mekka bent?

Wat moet je doen als je in Mekka bent?

Dat zijn de geloofsbelijdenis (shahada), de dagelijkse gebeden (salat), de aalmoezen aan de armen (zakat) , de jaarlijkse vastenmaand ramadan en de hadj, de bedevaart die elke moslim die daartoe in staat is, één keer in zijn of haar leven naar Mekka -de geboortestad van de profeet Mohammed- moet maken.

Hoe lang duurt de hadj?

De hadj in het kort De hadj vindt plaats tijdens de twaalfde en laatste maand van de islamitische kalender, de Dhoe al Hidzjah. Wie de hadj doet, moet zich in een staat van inwijding bevinden. De hadj duurt minimaal vijf dagen, moslims moeten meerdere rituelen in een specifieke volgorde uitvoeren.

Wat moeten moslims doen in Mekka?

De stad is de belangrijkste stad binnen de islam, en de hadj, de pelgrimage naar Mekka, is verplicht voor iedere moslim die het zich financieel en qua gezondheid kan veroorloven. Voor een moslim is de al-Masjid al-Haram, de moskee met de Ka’aba, de belangrijkste plaats op aarde.

Waarmee wordt de bedevaart afgesloten?

De verstopte wegen waren de reden om de metro van Mekka te bouwen. De metrolijn volgt de route van de pelgrims, vanuit Mekka via Mina naar het eindpunt, de vlakte van Arafat.

Hoeveel rondjes moet je lopen in Mekka?

Ook is het bekende offerfeest onderdeel van de hadj. De tocht eindigt in Mekka waar moslims tegelijkertijd zeven rondjes om de Kaäba lopen.

Wat moet je doen als je naar hadj gaat?

De hadj bestaat uit een aantal vaste rituelen. Hiervan is het lopen van zeven rondes om de Kaäba (Zwarte Steen) in Mekka het bekendste. Dit ritueel zullen de pelgrims morgen als eerste uitvoeren. Vervolgens reizen de pelgrims naar de vlakte van Mina, een plek in de woestijn op ongeveer vijf kilometer van Mekka.

Hoeveel mensen gaan er per jaar naar Mekka?

Ieder jaar bezoeken ongeveer drie miljoen pelgrims Mekka voor de bedevaart. Daarmee is het een van de grootste religieuze manifestaties ter wereld, maar dat brengt ook gevaren met zich mee. Door de drukte sterven er ieder jaar veel mensen.

Waar begint de hadj?

Het hadj-ritueel begint met het aannemen van de ihraam, de gewijde staat van de pelgrim. Dit is verplicht zodra men het heilige gebied rond Mekka betreedt. De pelgrims, die tegenwoordig meestal per vliegtuig arriveren, plegen de ihraam bij aankomst vanaf de vliegtuigtrap aan te nemen.

Welke berg nabij Mekka wordt elk jaar bezocht?

Gelovigen vertrekken vervolgens donderdag naar de berg Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek hield kort voor zijn dood. Het verblijf bij de berg is het hoogtepunt van de hadj. De pelgrims keren vrijdag terug naar Mina, waar ze zeven stenen gooien naar een stenen pilaar die de duivel symboliseert.

Welke berg nabij Mekka wordt elk jaar bezocht door pelgrims?

Tijdens de hadj reizen miljoenen moslims eerst naar de tentenstad Mina, vanwaaruit ze de berg Arafat, de Grote Moskee van Mekka en andere locaties bezoeken. Bij elke tussenstop op de vijf tot zes dagen durende reis ontmoeten ze andere moslims, bidden samen en verrichten rituelen met een diepe symbolische lading.

Hoe vaak moet je om de Kaäba lopen?

Het staat ook wel bekend als Bayt Allah (“Huis van God”). Als onderdeel van de hadj, de bedevaart naar Mekka, lopen de bedevaartgangers (pelgrims) zeven keer rond de Kaäba.

Hoe heet de steen in Mekka?

De Zwarte Steen (Arabisch: الحجر الأسود al-Hajar-ul-Aswad) is een steen in de zuidoostelijke hoek (de zogenaamde Jemenitische hoek) van de Ka’aba in de moskee Al-Masjid al-Haram in Mekka waarbij binnen de islam een bepaald soort cultus past. De Zwarte Steen bepaalt het beginpunt van de ommegang (Tawaaf) rond de Ka’aba.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven