Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Klacht indienen als ontvanger post En heeft u die niet of te laat ontvangen? Vraag de verzender dan om een klacht in te dienen bij het postbedrijf. U kunt ook zelf een klacht indienen bij het postbedrijf. Hiervoor kunt u gebruik maken van de voorbeeldbrief Klacht aan postbedrijf als ontvanger op Consuwijzer.nl.

Hoe bereik ik PostNL?

Via 088-2255555 is de PostNL makkelijk en snel bereikbaar. Een 088-nummer is in Nederland een telefoonnummer van een bedrijf, dat niet geografisch gebonden is aan één bepaalde regio. U betaalt uw gebruikelijke belkosten.

Is PostNL telefonisch bereikbaar?

Onze Consumenten Klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 19.00 uur. Je vindt het telefoonnummer onderaan deze pagina.

Waarom krijg ik mijn post terug?

PostNL stuurt alle zendingen retour naar de afzender. Ook als u het nieuwe adres van de geadresseerde op de envelop hebt geschreven.

Waarom wordt de post niet bezorgd?

Ik ben de ontvanger van de brief of het pakket En hebt u die niet of te laat ontvangen? Vraag de verzender dan om te klagen bij het postbedrijf. Hij kan dat doen omdat hij een contract heeft met het postbedrijf. Zelf kunt u ook klagen bij het postbedrijf.

Wie is verantwoordelijk voor het niet ontvangen van post?

Belangrijker is hetgeen in de Postwet 2009 over de aansprakelijkheid voor kwijtgeraakte post- en pakketzendingen is opgenomen. Ook als de post of het pakket is kwijtgeraakt door grof nalatig of opzettelijk handelen van PostNL kan PostNL aansprakelijk zijn voor het kwijtgeraakte poststuk of pakket.

Is bellen naar PostNL gratis?

Of heeft u andere vragen over de diensten van PostNL? Neem dan gratis telefonisch contact op via het telefoonnummer 088 – 22 55 555.

Heeft PostNL een email adres?

postnl.nl. Hieronder een aantal links die wij vaak gebruiken in onze e-mails: email.postnl.nl. edm.postnl.nl.

Welke mailadressen gebruikt PostNL?

Hieronder een aantal links die wij vaak gebruiken in onze e-mails: notificatie.postnl.nl. email.postnl.nl. edm.postnl.nl.

Wat is een verzendbewijs?

Wil je iets kleins versturen, bijvoorbeeld een boek? Verstuur het als een brievenbuspakje. Je krijgt een verzendbewijs en weet wanneer je pakje bij de ontvanger op de mat valt.

Waarom wordt er op maandag geen post bezorgd?

Er wordt in het weekend niet veel post verstuurd, waardoor er op maandag weinig aanbod is. Dat maakt de bezorging relatief duur. Het schrappen van de maandag betekent volgens het ministerie dat de stijging van de prijs van een postzegel beperkt kan worden.

Hoe vaak komt post niet aan?

Kwaliteit in de praktijk Van die 8 miljoen poststukken per dag bezorgen we er 7.632.000 op tijd. De rest (ca. 368.000 stuks) wordt met een lichte vertraging bezorgd.

Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Heeft u een brief of pakket verstuurd, maar is deze niet bezorgd of veel te laat bezorgd? Dan kunt u een klacht indienen bij het postbedrijf. U kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief Klacht aan postbedrijf als verzender op Consuwijzer.nl.

Hoe lang duurt PostNL pakket?

PostNL bezorgt je brieven, kaarten en brievenbuspakjes binnen Nederland van dinsdag tot en met zaterdag, meestal binnen 24 uur. De bezorging van overige post verschilt per verzendoptie. Meer weten over de bezorging van je internationale post? Ga naar Bezorgtijd post en pakket naar het buitenland.

Wie is verantwoordelijk voor het niet ontvangen van post?

Ook als de post of het pakket is kwijtgeraakt door grof nalatig of opzettelijk handelen van PostNL kan PostNL aansprakelijk zijn voor het kwijtgeraakte poststuk of pakket. De verzoekende partij had A per aangetekende brief van PostNL de oproep toegezonden.

Waarom komt de post niet aan?

Controleer het adres van de ontvanger Het komt weleens voor dat een adres niet klopt of niet meer bestaat. Als afzender kun je dit controleren door postcode en huisnummer hieronder in te vullen.

Hoe lang blijft pakket op afhaalpunt?

Een pakket wordt 7 kalenderdagen vastgehouden bij de Pickup parcelshop. De 8ste dag krijgt de Pickup parcelshop het verzoek om het pakket retour afzender te sturen. Daarna gaat het pakket retour.

Hoe kan ik zien waar mijn pakketje is?

Op track & trace (ook beschikbaar in de PostNL-app) vind je altijd de laatste informatie over je pakket. Vul de track & trace-code (barcode of ‘niet-thuis code’) en de postcode van de ontvanger in, en je ziet direct wanneer we je pakket bezorgen.

Waar vind ik mijn track en trace nummer?

Heb je het pakket (of aangetekende post) verstuurd bij een PostNL-punt? Dan heb je een verzendbewijs gekregen met daarop de track & trace-code. Heb je zelf een verzendlabel aangemaakt op postnl.nl? Dan ontvang je een e-mail met daarin de track & trace-code.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven