Wat moet je doen als je vis op zijn zij ligt?

Wat moet je doen als je vis op zijn zij ligt?

Neem de vis in een aparte bak en laat het waterniveau hiervan dalen zodat de vis nog net onderwater is. Zo kan de vis op de bodem tot rust komen en weer aansterken. Het best is om een speciaal net afzet bakje (Net-breeder) te gebruiken.

Hoe kom ik van mijn vis af?

Voor de opvang van vissen bestaan geen opvangcentra zoals voor de honden, katten en knaagdieren om er maar enkele te noemen. Toch is daar wel behoefte aan. De Vissenbescherming wordt geregeld benaderd door mensen die van hun eigen vissen af moeten of van de vissen van iemand anders die er niet meer voor kan zorgen.

Waarom zinkt mijn vis?

Symptomen van zwemblaasproblemen bij de vis De vis heeft moeite om normaal in het water te zweven zonder actieve zwembewegingen te maken. Een vis met een negatief drijfvermogen zal naar de bodem zakken en met een positief drijfvermogen zal hij naar de oppervlakte stijgen.

Wat te doen als een vis zwemblaas heeft?

De vis kan zo tot rust komen en weer aansterken. Houd de vis ongeveer 5 dagen in de aparte bak en voeg iedere dag een klein beetje water toe, net zo lang totdat de vis weer helemaal vrij kan zwemmen. Op deze manier kan het overtollige gas langzaam verdwijnen tot normale hoeveelheden.

Hoe kun je zien of een vis dood is?

Als de vis geen enkele poging onderneemt om te ontsnappen, dan is hij ofwel dood of ernstig ziek. Kijk of de vis ademt. Bij de meeste vissoorten kun je dit controleren door naar de kieuwen te kijken. Als de kieuwen niet bewegen, dan ademt de vis niet meer.

Hoe kom ik van mijn goudvis af?

De goudvis uitzetten in het wild is dus niet handig, maar in theorie zouden ze daar best kúnnen overleven. Roofdieren zullen het waarschijnlijk niet erg vinden als je je goudvis dumpt, maar het is beter om deze gewoon in een aquarium of vijver te laten rondzwemmen.

Waarom liggen mijn guppen op de bodem?

Je vissen zijn nu verzwakt, staan onder stress, dus als ze niet sterven heb je ziektes te verwachten, daar zijn ze nu vatbaar voor. Denkelijk heb je geen verwarming + thermostaat en ook geen thermometer, dus is het water te koud ( Guppies zijn warmwatervissen ). Waarschijnlijk ook geen verlichting, filter en planten.

Wat als vissen ondersteboven zwemmen?

“De meest voorkomende oorzaak van het op de kop zwemmen van een vis is een probleem met de zwemblaas. De zwemblaas bevindt zich net onder de ruggegraat en staat bij de meeste vissen in verbinding met de slokdarm. De zwemblaas zorgt ervoor dat de vis zich op de juiste diepte in het water kan voortbewegen.

Waar zit de zwemblaas bij een vis?

De zwemblaas van de vis is een luchtdichte flexibele blaas gevuld met gas of soms olie. Hij ligt boven in de buikholte vlak onder de ruggengraat. De wanden van de zwemblaas zijn gasdicht door het grote gehalte aan guanine kristallen. Dit orgaan komt voor bij straalvinnigen.

Waar zit de zwemblaas van een Voorn?

Vis je met kakelverse voorns? Vergeet dan niet de zwemblaas lek te prikken, die zit net voor de buikvin en ietsje omhoog.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven