Wat moet je doen bij een gebroken onderarm?

Wat moet je doen bij een gebroken onderarm?

U gaat naar huis met een draagdoek (mitella) of draagband, zodat de arm rust kan krijgen. Deze draagdoek kan ’s nachts af en om uw arm dan rust te geven, kunt u deze op een kussen leggen. U krijgt een afspraak voor controle op de polikliniek chirurgie. Vaak wordt er bij 1 of meerdere controles een röntgenfoto gemaakt.

Wat gebeurt er als je je arm hebt gebroken?

Bij een gewone breuk gaat je arm in het gips, zodat de breuk in het bot weer dicht kan groeien. Het eerste gips krijg je van de verpleegkundige op de Spoed Eisende Hulp. Na een week kom je terug naar het ziekenhuis. Dan gaat het eerste gips eraf en bekijkt een chirurg je arm.

Hoe kun je zien of je arm gebroken is?

U voelt pijn op de plaats van de breuk, simpele bewegingen worden opeens moeilijk uitvoerbaar en er ontwikkelt zich een zwelling. Deze zwelling is het gevolg van een bloeduitstorting, die ontstaat bij een breuk. Soms kunt u een fractuur herkennen aan een krakend geluid, net nadat het bot gebroken is.

Heb ik een gebroken onderarm?

De voornaamste kenmerken van een gebroken onderarm zijn: Pijn aan de onderarm, die vermindert als u uw arm ondersteunt. Bewegingen in de elleboog en pols sterk beperkt (mede door de pijn). Abnormale stand voorarm.

Kun je je arm nog bewegen als je hem hebt gebroken?

U mag uw arm pas met kracht bewegen als de breuk al een beetje is vastgegroeid. Dit duurt meestal minimaal 6 weken. Daarna kunt u de kracht en de druk op uw schouder gaan uitbreiden. Ook de beweeglijkheid van uw schouder kan dan pas verder worden uitgebreid.

Wat te doen bij een gebroken elleboog?

In de meeste gevallen gaan mensen met een breuk naar een arts, gespecialiseerd in botten en gewrichten (orthopeed). Afhankelijk van het type breuk, kan de arts gips of een mitella voorschrijven, of, bij ernstige breuken, een operatie.

Hoelang last van een gebroken arm?

Pas als de breuk enigszins vast zit, kunt u de kracht en belasting gaan uitbreiden. Vaak is hierbij nabehandeling met behulp van een fysiotherapeut nodig. Volledig normaal en pijnvrij gebruik van de arm kan minstens 3-6 maanden of soms nog langer duren.

Hoe weet je of je ellepijp gebroken is?

De voornaamste kenmerken van een gebroken ellepijp zijn: Pijn aan de elleboog, die vermindert als u de arm ondersteunt. Bewegingen in de elleboog sterk beperkt, vooral het strekken van van de voorarm is belemmerd (mede door de pijn). Zwelling en/of kraken ter hoogte van de elleboog.

Hoe weet ik of ik mijn elleboog hebt gebroken?

De voornaamste kenmerken van een gebroken elleboog zijn: Pijn ter hoogte van de elleboog, die minder wordt als u uw arm ondersteunt. Bewegingen in de elleboog sterk beperkt (mede door de pijn). Zwelling en/of kraken ter hoogte van de elleboog.

Hoe weet je of je bovenarm gebroken is?

De klachten kenmerken zich door veel pijn in de bovenarm met een onmogelijkheid de bovenarm te bewegen. Een bloeduitstorting is vaak pas na enkele dagen zichtbaar. Een Röntgenfoto kan de aanwezigheid en het beloop van de breuk aantonen.

Hoelang blijft een gebroken bovenarm pijn doen?

Hoe geeft u een gebroken bovenarm rust?

U mag de gebroken arm niet op een stoelleuning laten rusten; dan verslechterd de stand van de breuk. Probeert u de arm in de eerste week zo veel mogelijk rust te geven. Doe de sling niet af in de eerste week, behalve tijdens het slapen, douchen en aankleden. Tegen de pijn mag u paracetamol innemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven