Wat moet je gezien hebben in Spanje?

Wat moet je gezien hebben in Spanje?

Wij zochten het uit en maakten een top 25 van bezienswaardigheden die je gezien wilt hebben.

 1. Ronda. In de bergen van Andalusië ligt Ronda.
 2. Costa de la Luz. Parelwitte stranden, helderblauwe zee en veel rust.
 3. Madrid.
 4. Garganta de los Infiernos.
 5. Moraira.
 6. Granada.
 7. Bárdenas Reales.
 8. Las Cuevas del Drach.

Wat is de populairste plek in Spanje?

Met gemiddeld 300 dagen zon per jaar is de Costa del Sol misschien wel de populairste strandbestemming van Spanje. De Costa del Sol ligt aan de zuidkust van Spanje en strekt zich uit van Malaga in het noorden tot aan Gibraltar in het zuiden.

Waar kun je het beste overwinteren in Spanje?

Het beste kun je overwinteren in de streek rond Málaga, of iets noordelijker rond Almería. Hier zijn de temperaturen het aangenaamst en zijn de meeste zonuren. Geef je over aan het het ritme van het land en leef lekker relaxed.

Wat zijn leuke steden in Spanje?

 • Madrid. De hoofdstad van Spanje is meteen één van de mooiste steden van Europa.
 • Barcelona. Wie Barcelona zegt, zegt Antoni Gaudí.
 • Valencia.
 • Granada.
 • Sevilla.
 • Bilbao.
 • Toledo.
 • Cádiz.

Wat is uniek aan Spanje?

Spanje heeft honderden kilometers aan kustlijn die voorzien zijn van prachtige stranden en ook fraai gevormde kliffen en baaien. Zowel aan de kust als landinwaarts telt het land veel prachtige steden en dorpen die de moeite waard zijn.

Hoe heet de streek in Zuid Spanje?

Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje. Het gebied grenst in het noorden aan Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten aan Murcia, in het zuiden aan de Middellandse Zee en Gibraltar, en in het westen aan Portugal en de Atlantische Oceaan.

Waar in Spanje is het warm in de winter?

De Costa de Almería staat bekend als het deel van Spanje waar op het vaste land de hoogste temperaturen worden gemeten in de wintermaanden. Op zich is de kust van de provincie Almería niet het meest toeristische deel van Spanje wat het wel weer interessant maakt om de winter door te brengen.

Waar is het het warmst in Spanje in februari?

Gran Canaria We trappen de lijst af met de warmste plek van Spanje in de winter: het veelzijdige Canarische Eiland Gran Canaria. De combinatie van de Canarische Stroom en noordoostpassaat zorgt ervoor dat het klimaat en het zeewater op en om Gran Canaria jaarrond constant is.

Waar liggen de Spaanse costa’s?

De Spaanse kustlijn is onderverdeeld in 17 costa’s waarvan er 13 aan de oost- en zuidkust van Spanje liggen aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De andere 4 liggen aan de noordkust van het land bij de Golf van Biskaje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven