Wat moet je weten over Zwitserland?

Wat moet je weten over Zwitserland?

Zwitserland is het land van de Alpen en van prachtige meren. Hoog in de bergen heb je adembenemende uitzichten op gletsjers en indrukwekkende bergtoppen. De Dufour is met 4623 meter de hoogste berg. Het laagste punt ligt bij het Lago Maggiore.

Wat heb je nodig om door Zwitserland te rijden?

Ga je met de auto of motor naar Zwitserland? Dan heb je een vignet Zwitserland nodig om over de Zwitserse (snel)wegen te rijden. Ga goed voorbereid op vakantie en koop een tolvignet Zwitserland gemakkelijk en snel via ANWB.

Kan ik via Duitsland naar Zwitserland?

Snelste route naar Zwitserland. De kortste en snelste route naar Zwitserland, gaat dwars door Duitsland, en staat bekend als de ‘Linksrheinische Route’.

Kan ik zo door Zwitserland rijden?

Vanuit Nederland kun je in één dag naar Zwitserland rijden, vooral als je naar een van de noordelijk gelegen regio’s gaat. De afstand van Amsterdam naar Zürich is 822 kilometer, ongeveer 7½ uur rijden. De snelste route is om via Duitsland te rijden over de Bundesautobahn 3 (A3).

Wat is verboden in Zwitserland?

In Zwitserland is het verboden te roken in openbare ruimtes zoals musea, restaurants, luchthavens en hotels. In veel gevallen wordt u verwezen naar een speciale rookruimte of kunt u buiten roken. Het is ook verboden om in onze touringcars te roken.

Wat heb je nodig om naar Italie te rijden?

Zorg voor een gevarendriehoek en veiligheidsvesten (voor zowel de bestuurder als de passagiers) in de auto, dat is in Italië verplicht. Het is in Italië (net als in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en België) verboden om je navigatie te voorzien van signalering voor flitspalen.

Is de A61 afgesloten?

A61 Venlo – Mönchengladbach, in beide richtingen afgesloten tussen Kaldenkirchen-Zuid en Süchteln. Van 29 oktober 20.00 tot 2 november 05.00 uur. A61 Koblenz richting Mönchengladbach, afgesloten tussen Meckenheim en knooppunt Kerpen. Tot eind juli 2022.

Hoe hard mag je op de snelweg in Zwitserland?

Maximumsnelheid Zwitserland

Binnen bebouwde kom (A) Autowegen
Bromfietsen 45 verboden
Personenauto’s en motoren 50 100
Aanhangwagen/caravan met toegestane maximummassa < 3500 kg 50 80 /100 (C)
Aanhangwagen/caravan met toegestane maximummassa > 3500 kg 50 80

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven