Wat na graduaat boekhouden?

Wat na graduaat boekhouden?

Na de tweejarige opleiding ga je aan de slag als boekhoudkundig dossierbeheerder in kleine of grote ondernemingen, zoals een accountants-, boekhoud- of verzekeringskantoor, een financiële instelling of een sociale organisatie. Ook de openbare sector verwelkomt je met open armen. Veel keuze dus!

Welke vakken heb je nodig voor boekhouden?

Welke opleiding heb je nodig voor boekhouder?

  • Basiskennis Boekhouden (BKB)
  • Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
  • Computerboekhouden met Exact Online.

Hoe lang duurt opleiding boekhouder?

Hoelang de opleiding duurt is afhankelijk van welke route je kiest. De BOL duurt 2 tot 3 jaar. De BBL iets langer, 3 tot 4 jaar. Het is mogelijk om een verkort traject te volgen, als je al een aantal andere diploma’s hebt.

Wat na Graduaatsopleiding?

Je kan na je graduaatsopleiding ook de Educatieve bachelor secundair onderwijs volgen. Je kiest dan twee onderwijsvakken en krijgt een aantal vrijstellingen. De bacheloropleiding vergroot je onderwijsbevoegdheid en daarmee ook je kans op werk binnen één school. Heb je de smaak van het studeren écht te pakken?

Wat na bachelor accountancy fiscaliteit?

Een opleiding Accountancy opent heel wat deuren, je kan meteen aan de slag als business coach, accountant, tax consultant, financial controller, fiscalist Na je bachelor Accountancy-Fiscaliteit behaal je zonder problemen een tweede bachelordiploma of schakel je over naar een master Handelswetenschappen.

Wat is het verschil tussen een graduaat en een bachelor?

Graduaten bevinden zich op onderwijsniveau 5, dus tussen het secundair onderwijs op niveau 4 en de professionele bachelors (niveau 6). Je kan na een graduaat via een vervolgtraject een (professioneel) bachelordiploma behalen.

Wat heb je nodig om een boekhouder te worden?

Hoe wordt u boekhouder?

  1. Universiteitsdiploma (minimum 4jaar) dat cursus boekhouding en fiscaal recht bevat.
  2. Universiteitsdiploma (minimum 4jaar) met minstens één aansluitend specialisatiejaar dat aansluit op het beroep.
  3. Graduaatsdiploma van economisch hoger onderwijs.

Welke opleiding na praktijkdiploma boekhouden?

De logische stap na de opleiding PDB is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Als boekhouder is kennis over loonadministratie ook erg handig. Deze kennis kunt u opdoen bij de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL).

Wat voor opleiding heb je nodig voor boekhouder?

Via het reguliere onderwijs kun je boekhouder worden door een mbo-opleiding op niveau 4 te volgen (administrateur) of een hbo-opleiding op het niveau van bachelor. In sommige financiële studierichtingen aan de universiteit leer je overigens ook de basis van boekhouden.

Hoe word je boekhouder Belgie?

In België mag je het beroep van accountant of boekhouder enkel uitoefenen als zelfstandige (in hoofd-, of bijberoep) wanneer je over een officiële erkenning beschikt. Om zo’n erkenning te verkrijgen, moet je eerst en vooral stage lopen om de nodige beroepskennis op te doen.

Wat na HBO5?

Na een HBO5 -Verpleegkunde is het mogelijk om een brugopleiding/aanvullingstraject te volgen om het diploma van professionele bachelor in de verpleegkunde te behalen. Via een verkort traject behaal je dan je professioneel bachelordiploma van niveau 6.

Wat na de hogeschool?

Naast het flexibele systeem op basis van credits en semesters, kan je ook op flexibele wijzen verder studeren. Je wil van een professionele bachelor naar een master overstappen via een schakelprogramma (bv. Of je wil van een academische bachelor naar een bepaalde master overstappen via een voorbereidingsprogramma (bv.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven