Inhoudsopgave
Wat na graduaat verpleegkunde?
Na een graduaatsopleiding Verpleegkunde heb je tal van opties. Je kan aan de slag in algemene ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, revalidatiecentra, thuiszorg – diensten, psychiatrische centra, centra voor leerlingenbegeleiding, Huizen van het Kind, ouderenzorg, leefgroepen …
Wat is een gegradueerde verpleegkundige?
Met je diploma als gegradueerde Verpleegkunde kan je het beroep van verpleegkundige uitoefenen. De opleiding maakt deel uit van het hoger onderwijs, maar je volgt ze in een school voor voltijds secundair onderwijs. De school werkt daarvoor samen met een hogeschool.
Wat is bachelor verpleegkunde?
De opleiding bereidt je voor op het beroep van verpleegkundige. Deze beroepsopleiding brengt je kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes bij, die als grondslag moeten dienen voor het zelfstandig vervullen van verpleegkundige taken in matig-complexe tot complexe situaties.
Wat kan je verder studeren na verpleegkunde?
Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, Master in Beheer en Beleid van Gezondheidsinstellingen en Master in de Gezondheidsvoorlichting- en Bevordering.
Wat na verpleegkunde master?
Na de opleiding kun je verschillende beroepswegen uit:
- advanced practitioner, verpleegkundig specialist;
- casemanager;
- hoofdverpleegkundige/hoofdvroedvrouw;
- staffunctionaris, kwaliteitscoördinator;
- zorgcoördinator;
- lid van het middenkader;
- lesgever in het hoger onderwijs en het secundair onderwijs;
- onderzoeker;
Wat is een Ziekenhuisassistent?
Ze leidt je sinds 2009 op tot gegradueerde verpleegkundige. Gebrevetteerde verpleegkundige vóór 1997. De opleiding tot ziekenhuisassistent werd stopgezet in 1996. De opleiding tot verpleegassistent eindigde in 1979 en kreeg de nieuwe benaming van ziekenhuisassistent.
Wat is een A2 opleiding?
Vroegere benamingen voor diploma’s in verschillende onderwijsniveaus. Afgestudeerden in een hogeschool behaalden een A1-diploma, afgestudeerden in het technisch secundair onderwijs (tso) behaalden een A2-diploma, enz.
Hoeveel jaar is bachelor verpleegkunde?
Het modeltraject voor de bachelor opleiding verpleegkunde bestaat uit 240 studiepunten verdeeld over acht semesters (vier opleidingsfasen). Sinds september 2016 is de bacheloropleiding verpleegkunde in alle hogescholen een vierjarige opleiding geworden.
Welke vakken heb je bij verpleegkunde?
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert algemene verpleegkunde en de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen.