Wat na volwassenenonderwijs?

Wat na volwassenenonderwijs?

Als u slaagt voor alle modules in een opleiding op ASO-niveau, dan krijgt u een diploma secundair onderwijs. Als u slaagt voor alle modules in een diplomagerichte opleiding én voor de opleiding AAV, dan krijgt u een diploma secundair onderwijs.

Hoe wordt volwassenenonderwijs nog genoemd?

Het volwassenenonderwijs wordt ook vaak avondonderwijs genoemd. Het biedt de mogelijkheid opleiding te volgen op verschillende niveaus. De opleidingen in het volwassenenonderwijs zijn modulaire opleidingen. Dat betekent dat de leerstof onderverdeeld wordt in een aantal modules, die samen een opleiding vormen.

Wat is een diploma van secundair onderwijs?

Je krijgt een getuigschrift van het secundair onderwijs als je de eerste of de tweede graad secundair onderwijs hebt afgerond. Je krijgt een diploma van het secundair onderwijs als je de derde graad hebt afgerond. Elk diploma secundair onderwijs uit aso, bso, kso en tso geeft toegang tot het hoger onderwijs.

Welk niveau is volwassenenonderwijs?

Wat is Secundair Volwassenenonderwijs (SVO)? Het situeert zich op het niveau van de 2e en 3e graad van het voltijds secundair onderwijs (SO). Met uitzondering van een aantal taal- of ICT-opleidingen. Er worden binnen het SVO +/- 250 opleidingen georganiseerd.

Wat na graduaat?

Na een graduaat kan je gaan voor een bachelor aan een hogeschool. Dat kan soms via een verkort traject (90-120 studiepunten).

Wat is tweede kans onderwijs?

Het tweedekansonderwijs (TKO) is de oude naam voor wat we nu het secundair volwassenenonderwijs noemen. Het heette tweedekansonderwijs omdat het een ’tweede kans’ is om je diploma secundair onderwijs te behalen. In Brussel kan je een diploma secundair onderwijs behalen bij CVO Brussel, CVO Lethas en CVO Semper.

Is Syntra volwassenenonderwijs?

Leren zoals jij dat wil Volwassenenonderwijs Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant biedt niet alleen honderden lespakketten, maar ook heel wat verschillende opleidingsvormen. Naast een open aanbod opleidingen met avond- en dagcursussen vind je bij ons ook opleidingen op maat.

Waarom volwassenenonderwijs?

Het grote voordeel van volwassenenonderwijs is dat u samen met een aantal anderen lessen gaan volgen, waar u graag meer over wilt leren. Het voordeel van volwassenenonderwijs is dat u allemaal al een hoop kennis en ervaring heeft, die u kunt gebruiken om elkaar verder te helpen.

Waar kan ik mijn secundair diploma behalen?

U kunt uw diploma secundair onderwijs behalen via het volwassenenonderwijs (vroeger heette dit tweedekansonderwijs). In het volwassenenonderwijs wordt het lessenpakket verdeeld in kleinere modules. Zo kunt u zelf de duur en het tempo van uw opleiding bepalen.

Wat is een BSO diploma?

Getuigschriften en het diploma secundair onderwijs Het diploma van secundair onderwijs behaal je als je geslaagd bent in het laatste jaar van de 3de graad. In het aso, tso en kso is dat het 2de leerjaar van de 3de graad, in het bso is dat het 3de leerjaar van de 3de graad (7de leerjaar).

Is volwassenenonderwijs hoger onderwijs?

De opleidingen van het hoger beroepsonderwijs van het volwassenenonderwijs zijn praktijkgericht. Als ze meer den 900 lestijden omvatten, leiden ze tot het diploma van gegradueerde. Het niveau van de opleidingen is te situeren tussen het secundair onderwijs en een professionele bachelor.

Wat na HBO5?

Na een HBO5 -Verpleegkunde is het mogelijk om een brugopleiding/aanvullingstraject te volgen om het diploma van professionele bachelor in de verpleegkunde te behalen. Via een verkort traject behaal je dan je professioneel bachelordiploma van niveau 6.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven