Wat staat er in de Drank en Horecawet?

Wat staat er in de Drank en Horecawet?

De Drank- en Horecawet is bedoeld om de verkoop van alcohol op een verantwoorde manier te laten gebeuren. De wet richt zich met name op de verkopers (verstrekkers) van alcohol in horeca (hotel, restaurant en café), sportkantines, slijterijen en winkels.

Welke twee regels van de Drank en Horecawet zijn belangrijk voor hotelgasten om te weten?

Onder alcoholhoudende dranken worden in de Drank- en horecawet alle dranken verstaan met een alcoholpercentage van meer dan 0.5%….Inrichtingseisen

  • In de accommodatie moet minimaal één ruimte zijn van minimaal 35 m².
  • De ruimte heeft een hoogte van tenminste 2,40 meter, nieuwbouw moet tenminste 2,6 meter bedragen.

Wat staat er in de wet over alcohol?

Dronken zijn op openbare plekken is strafbaar. Net als verstoring van de openbare orde. Daarnaast is het verboden om alcohol te schenken aan iemand die zichtbaar dronken is. Bestuurders van voertuigen zoals auto’s, motoren en scooters mogen maximaal 2 glazen alcohol (maximaal 0,5 promille alcohol).

Wat zijn mogelijke gevolgen wanneer een vereniging de Drank- en Horecawet niet naleeft?

Wanneer een bedrijf de verbodsbepalingen uit de Drank- en Horecawet niet naleeft, dan kan de burgemeester de vergunning intrekken. Voorts heeft de burgemeester de mogelijkheid om een vergunning voor een periode van maximaal 12 weken te schorsen als dit passendrer is voor de ernst van de overtreding.

Wat heb je aan sociale hygiene?

Met Sociale Hygiëne wordt bedoeld dat mensen rekening met elkaar houden en respect hebben voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hygiëne in de horeca betekent dat de ondernemer alles in het werk stelt om de gezondheid van zijn gasten en werknemers te waarborgen.

Wat is voor jou een reden om geen alcohol te schenken aan dronken personen?

Het wetboek van Strafrecht (artikel 252) bepaalt dat het ‘verkopen of toedienen van bedwelmende drank aan iemand die in kennelijke staat van dronkenschap verkeert’ verboden is en met een gevangenisstraf of geldboete kan worden beboet. Een rechter kan een barman die doortapt zelfs uit zijn beroep zetten.

Wat heb je nodig voor drankvergunning?

Je moet ook voldoen aan de Drank- en Horecawet. Je moet, als je deze vergunning aanvraagt, het de SVH Verklaring Sociale Hygiëne hebben. Hiervoor moet je een examen doen, die wordt afgenomen door SVH. Je vraagt de drankvergunning bij de gemeente aan.

Wat heb je nodig om een cafe te beginnen?

Voordat je kunt starten met je eigen horecabedrijf zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Inschrijven KvK en Belastingdienst.
  • Bestemmingsplan van de gemeente.
  • Horecavergunningen die je moet regelen.
  • Betalingsverkeer organiseren.
  • Risicoinventarisatie en -evaluatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven