Wat te doen bij een piepende V-snaar?

Wat te doen bij een piepende V-snaar?

Tijdens het piepen wordt de riem warm, waardoor het slippen weer ophoudt. Uiteindelijk zal de riem door veel slippen uitdrogen, en doorbranden (breken). Bij langdurige ‘piep periodes’ is het raadzaam om de riem met geleider spanrollen te vernieuwen.

Wat als je auto piept?

Ga zo snel mogelijk naar een garage of een uitlaatcentrum. Je hoort een snerpend piepend geluid bij draaiende motor Vaak wordt het erger als je extra gas geeft. Of soms verdwijnt het geluid dan juist. Goede kans dat de V-snaar die de dynamo aandrijft, versleten is of niet goed gespannen staat.

Wat wordt er aangedreven door multiriem?

De multiriem zorgt voor de aandrijving van de dynamo, de stuurbekrachtigingpomp en aircopomp. Hij bevindt zich vaak zichtbaar aan het motorblok en is eigenlijk een moderne variant van de V-snaar.

Hoe lang gaat een V-snaar mee?

Onze aanbeveling is om de vervangingsintervallen van de fabrikant in acht te nemen en de V-snaar regelmatig te controleren. Als de V-snaar ouder is dan 5 jaar of meer dan 60.000 – 80.000 kilometer heeft, dan moet je hem in de gaten houden.

Hoe strak moet een multiriem staan?

dat deze niet te strak komt te liggen (ongeveer verticaal een cm speling) dit omdat anders de lagers van de dynamo en waterpomp te veel belast worden waardoor deze stuk kunnen gaan en zelfs bij de waterpomp lekkage kan veroorzaken.

Hoe klinkt een kapotte V-snaar?

Een piepend, snerpend geluid (V-snaar of multiriem) Hoor je bij een draaiende motor een piepend, snerpend geluid, dat vaak erger wordt als je extra gas geeft, dan heb je goede kans dat de V-snaar, ook vaak multiriem genoemd, is versleten of niet goed gespannen staat.

 • Een ronkende uitlaat.
 • Een roffelend, zoemend geluid.
 • Hoe strak mag een multiriem staan?

  Wat is een multiriem set?

  De multiriem zit bevestigd aan de voorzijde van de motor. Deze riem zorgt ervoor dat draaiende auto onderdelen zoals de stuurbekrachtiging, dynamo, airco en de waterpomp worden aangedreven.

  Hoe gaat een V snaar kapot?

  Een V-snaar of multiriem is een bewegend onderdeel en dus gevoelig voor slijtage. Hij kan uitrekken of scheurtjes gaan vertonen. Als hij te slap staat, kunnen dynamo, waterpomp, stuurbekrachtiging en airco onvoldoende aangedreven worden. Ook geleiders of spanrollen zijn aan slijtage onderhevig.

  Hoe lang gaat een V snaar mee scooter?

  vervang hem maar niet, een v-snaar gaat normaal ongeveer 15000 km mee…

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven