Wat te doen met tuinafval?

Wat te doen met tuinafval?

Snoeiafval is namelijk nog altijd plantaardig of organisch afval. Dit betekent dat er een grofvuilafspraak voor is vereist. Wil je niet wachten tot het snoeiafval bij je thuis wordt opgehaald? In dat geval is het ook altijd een mogelijkheid om ze naar één van de milieustraten in je buurt te brengen.

Wat doen met takken?

Heb je nog niet meteen inspiratie of tijd? Bind de lange/rechte takken dan al samen. Ook de kleinere en fijnere takjes kan je bundelen. Later kan je ze indien gewenst nog wegbrengen naar het recyclagepark.

Waar laat je snoeiafval?

Grof tuinafval, zoals takken en struiken die te groot of te zwaar zijn voor de gft-container, brengt u gratis naar één van de Avri-milieustraten. Avri kan het grof tuinafval ook bij u thuis ophalen. Per keer kunt u maximaal één kubieke meter meegeven.

Wat kan je verhakselen?

Wat doe je met je tuinafval tijdens het opknappen van jouw tuin? Doe het in de hakselaar! Bladresten, verwelkte bloemen, gemaaid gras, snoeiresten of grote takken, het kan allemaal in de hakselaar.

Kan ik tuinafval laten ophalen?

Grofvuil en groot tuinafval zoals snoeihout en takken mogen niet bij het gewone huisvuil. U brengt het zelf weg naar een afvalbrengstation bij u in de buurt. Lukt dit niet? Maak dan een afspraak om het gratis op te laten halen.

Wat doe je met gft-afval?

Wat gebeurt er met uw GFT? Dit GFT wordt dicht bij huis omgezet in compost maar ook in bijvoorbeeld groene energie. Zo zorgt het scheiden van gft voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en voor lagere verwerkingskosten.

Wat doen met gehakseld hout?

Allereerst is het gehakselde snoeihout perfect voor de paden in de moestuin. Maar mocht je geen moestuin hebben, dan kun je het hout gebruiken als mulch of compost in je perken. En naar een goede bodemverbeteraar heeft iedere tuinier wel oren!

Wat kun je doen met berkenhout?

Het hout is vrij makkelijk te bewerken, maar in het geheel niet duurzaam. Behalve voor triplex wordt het ook gebruikt voor allerlei toepassingen in kleine, tot heel kleine objecten, ook voor huishoudelijk gebruik.

Waar laat je groenafval?

Hoe u het gft-afval moet inleveren, verschilt per gemeente. In sommige gemeenten krijgt u een afvalcontainer. Andere gemeenten nemen alleen composteerbare zakken aan. U kunt bij uw gemeente navragen wat voor u geldt.

Waar Boom weggooien?

Wil je niet zo lang wachten met het wegbrengen van je boom? Dan kun je deze ook zelf wegbrengen naar een van de afvalbrengstations in de gemeente. Daarnaast heeft de gemeente ook nog een inleveractie voor kinderen. In een aantal stadsdelen kunnen kinderen tot 12 jaar kerstbomen inleveren, in ruil voor een lot.

Wat kan er in de hakselaar?

Een hakselaar, maïshakselaar of veldhakselaar is een landbouwmachine die wordt gebruikt voor het maaien en versnipperen van snijmaïs, gras, koolzaadstro, luzerne en dergelijke. De kleine hakselaar wordt in de tuin als tuingereedschap gebruikt om snel snoeiafval en onkruid te versnipperen.

Welke versnipperaar?

Modellen met freeswals aandrijving zijn ontworpen om hardere en dikkere takken te versnipperen. Voor boomgaarden en tuinen met veel dikke takken adviseren we om een machine te kopen met wals en met een wormwiel of met messen. Een goede machine is bijvoorbeeld de Bosch AXT 25TC.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven