Wat valt onder elektronisch afval?

Wat valt onder elektronisch afval?

Een oude mobiel, kapotte föhn of oude wasmachine? Elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zijn alle elektrische apparaten die worden weggegooid. Alles waar een batterij in zit, of een snoer aan hangt, valt onder elektronisch afval. Dit afval hoort alleen niet in uw normale afvalbak.

Wat is onbruikbaar afval?

Het restafval is datgene dat overblijft nadat de gangbare afvalstromen (glas, blik, metaal, papier- en kartonafval, groente-, fruit- en tuinafval (gft), kca/kga en lompen) uit de hoofdstroom genomen zijn. De verwerking van restafval kost doorgaans meer dan de andere afvalstromen.

Waar wordt elektronisch afval vaak gedumpt?

Oude televisies, koelkasten en andere apparatuur die in Nederland niets meer waard is, wordt vaak verscheept naar landen in Afrika, zoals Ghana. Daar wordt het tweedehands verkocht. Maar veel ‘e-waste’ belandt daar vaak op een vuilnisberg. Dat zorgt voor vervuiling en gevaarlijke situaties.

Wat betekent Wecycle?

Wecycle is de naam waaronder Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) campagnes voert om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.

Wat valt onder kleine elektrische apparaten?

Kleine elektrische apparaten (niet langer, breder of dikker dan 25 cm, bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel, elektrisch gereedschap, mobiele telefoon, muis en klein toetsenbord) kun je op veel meer plekken kwijt. Vergeet niet om de snoeren en opladers erbij te doen!

Wat is elektronische apparatuur?

Elektronisch is de aanduiding voor apparatuur die werkt met schakelingen op basis van het gedrag van de vrije elektronen in geleiders en halfgeleiders. Deze elektronische apparatuur wordt ook wel aangeduid als elektronica.

Wat valt onder puin afval?

Schoon puin bestaat uit steenachtige materialen die vrijkomen bij bouw-, renovatie- en sloopwerkzaamheden. De meest voorkomende puinsoorten zijn: betonpuin, metselpuin, bestratingspuin, stenen, straatklinkers, dakpannen, vloertegels etc.

Wat valt er onder bouw en sloopafval?

Bouw- en sloopafval onstaat tijdens verbouwen of renoveren van een woning. Het afval bestaat uit materiaal dat niet meer gebruikt kan worden, omdat het niet meer functioneert of aan vervanging toe is. Bouw- en sloopafval bestaat voornamelijk uit hout, plastic, papier, steenachtig materiaal en metalen.

Hoeveel e-waste?

Nederlandse consumenten en bedrijven hebben vorig jaar een recordhoeveelheid elektronische apparatuur en lampen gescheiden ingeleverd voor recycling. In totaal brachten ze 125,5 miljoen kilo aan zogeheten e-waste naar de daarvoor bestemde plekken. Dat was ruim 8 procent meer dan een jaar eerder.

Wat moeten we doen met het afval afkomstig van elektronica toestellen?

Ze halen die apparaten uit de stroom aan afgedankte goederen en verwijderen de condensator. Die gaat naar een erkend verwerker, het toestel volgt de verdere recyclageketen.

Waar staat WEEE voor?

WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) richt zich op de verplichte inname en verwerking van e-waste, ofwel Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA).

Wat is WEEE registratie?

Een collectief producentensysteem zoals Weee Nederland verzorgt de registratie bij het nationaal register, vertegenwoordigt u bij discussies met de overheid en bovenal verzorgt de inzameling en recycling van oude apparaten bij gemeenten en detailhandel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven