Wat vieren we op 6 januari?

Wat vieren we op 6 januari?

Driekoningen, Epifanie of Openbaring van de Heer (Solemnitas Epiphaniae Domini in het Latijn) is een christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari (of op de eerste zondag na 1 januari – zie hierna) wordt gevierd en waarop men de Bijbelse gebeurtenis (Matt.

Waarom Driekoningen op 6 januari?

Driekoningen is een christelijke feestdag die elk jaar gevierd wordt op 6 januari. Het herdenkt de dag waarop de Wijzen uit het oosten een opgaande ster zagen en daardoor de koning der Joden gingen zoeken. Ze kwamen aan in Bethlehem, en vonden daar de pasgeboren koning der Joden, Jezus.

Van wie krijgen de kinderen in Spanje hun cadeaus?

Vraag maar eens aan elkaar, bijvoorbeeld als je e-mailt met elkaar. In Spanje worden de kinderen verwend met cadeaus en snoepgoed door de ‘Olentzero’ in het Noorden en tijdens het feest van de Drie Koningen op 6 januari.

Waarom vieren we 3 koningen?

‘Driekoningen’, ‘Epifanie’ of ‘Openbaring van de Heer’ is een christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd. Op deze dag vieren de christenen het bezoek van drie wijzen aan het kind Jezus in Bethlehem. Een wonderlijke ster heeft hen tot hem geleid.

Wat wordt er gevierd op Driekoningen?

Driekoningen is een Christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd. De drie koningen zijn de drie Wijzen uit het kerstverhaal die geschenken aanbieden; goud, wierook en mirre. De namen van deze drie Wijzen zijn Caspar, Melchior en Balthasar.

Hoe wordt de Drie Koningen gevierd?

De feestdag Tijdens Driekoningen gaan kinderen verkleed langs huizen met een ster, een lied, en hopen daarvoor snoep te krijgen. Driekoningen wordt in Nederland gevierd, maar ook in andere christelijke landen (bijvoorbeeld in Spanje). Daar wordt een optocht gehouden, als de trek van de koningen met hun gevolg.

Wat wordt er herdacht bij Driekoningen?

Op 6 januari wordt de reis die de drie koningen maakte herdacht. Tijdens dit katholieke feest staat men stel bij de tocht die de drie mannen maakten om Jezus in Bethlehem te vinden.

Wat is 3 koningen 2021?

Drie Koningen is een christelijke feest en vindt elk jaar plaats op 6 januari. Op Drie Koningen wordt de gebeurtenis herdacht waarop de Drie Koningen de ster zagen en besloten de Koning der Joden te gaan zoeken. Drie Koningen wordt ook wel Epifanie of openbaring van de heer genoemd.

Wat vier je met 3 koningen?

Wat wordt er gevierd met 3 koningen?

Driekoningen wordt in Nederland gevierd, maar ook in andere christelijke landen (bijvoorbeeld in Spanje). Daar wordt een optocht gehouden, als de trek van de koningen met hun gevolg.

Wat is de drie koningen?

Driekoningen is een feestdag binnen de christelijke traditie die op 6 januari gevierd wordt. Na waarneming van een bijzondere ster kwamen de drie koningen naar Bethlehem om de pasgeboren koning van de Joden te begroeten. De drie koningen heten ook wel de wijzen uit het Oosten.

Hoe heten de 3 koningen uit het Oosten?

Waarschijnlijk vanwege die 3 cadeautjes, worden de wijzen uit het Oosten uiteindelijk 3 koningen van all over the world: de jonge Balthasar uit Azië, de oude grijze Melchior uit Europa en de donkere Caspar uit Afrika. Lekker multi-culti. Sommige katholieke kinderen doen op 6 januari aan driekoningenzingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven