Wat voor interesses kun je hebben?

Wat voor interesses kun je hebben?

10 voorbeelden van goede Hobby’s en Interesses voor op je CV

 1. Duursport. Het beoefenen van duursport zoals wielrennen of hardlopen laat zien dat je toegewijd en gefocust bent, maar ook dat je in staat bent om alleen te werken.
 2. Teamsport.
 3. Kunst.
 4. Vrijwilligerswerk.
 5. Reizen.
 6. Bloggen / videoproductie.
 7. Vreemde talen.
 8. Gamen.

Wat zijn jouw hobby’s?

Hobby’s die je kunt noemen Hobby’s als yoga, hardlopen of fitness laten zien dat je jouw gezondheid serieus neemt. Ook vrijwilligerswerk of het coachen van de F-jes zijn interesses die je best mag noemen. Ze laten zien dat je graag met mensen werkt en graag zorgt voor iemand anders dan jezelf.

Hoe vermeld je hobby’s op cv?

Je laat jouzelf als mens achter de zakelijke details zien. En een beetje meer menselijkheid mag op je cv, maar ga daar niet te ver in. Benoem op je cv alleen de hobby’s en interesses die in lijn zijn met het beeld dat je van jezelf probeert te schetsen als ideale kandidaat voor een functie.

Wat zijn bijzondere interesses?

Bijzondere interesses zijn een uiting van perseveratie, een persoonlijkheidstrek die gekenmerkt wordt door moeite om te stoppen wanneer dit gewenst is.

Waar is een hobby goed voor?

7 x grootste voordelen van het hebben van een hobby

 1. Het haalt je uit je dagelijkse sleur.
 2. Je ervaart minder stress.
 3. Het verrijkt je leven.
 4. Je leert nieuwe mensen kennen.
 5. Je bent autonoom.
 6. Je kunt trots zijn op jezelf.
 7. Je leert doorzetten.

Wat staat er goed op je cv?

Je cv bestaat minimaal uit de volgende elementen: persoonlijke gegevens, ervaring (werk, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk), opleidingen/cursussen, kerncompetenties en je talenkennis. Aanvullende elementen kunnen je passies/hobby’s zijn of bijvoorbeeld referenties.

Wat voor interesses zet je op je cv?

Het vermelden van hobby’s en interesses op een cv geeft een stukje inzicht in het privéleven en karakter van een kandidaat. Eigenlijk zegt dit iets over jouw passies in het leven en kun je hier zeker een voordeel uit halen.

Wat als je geen hobby hebt?

Doe er wat aan, ga in gesprek om de rust te leren vinden. Als het je lukt de rust te vinden geeft dat je misschien zelfs de ruimte om een hobby te ontplooien, dat mag het hoeft niet. Conclusie: het is niet erg om geen hobby te hebben, als je maar weet waar jouw ‘uit knop’ zit.

Wat is het meervoud van hobby?

De schrijfwijze van dit Engelse leenwoord is in het Nederlands: hobby’s. Dat er verwarring ontstaat, komt omdat het Engels het meervoud anders schrijft: hobbies.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven