Wat voor klimaat heeft Zuid Italie?

Wat voor klimaat heeft Zuid Italie?

Zuid-Italië kent tropisch warme zomers. Temperaturen van rond de 40 graden zijn er in deze periode geen uitzondering. De winters zijn in Zuid-Italië erg mild, met temperaturen ruim boven de 10 graden met af en toe wat regen. Sneeuw komt er vrijwel nooit voor.

Hoe warm is het in maart in Spanje?

De temperaturen in Spanje in maart liggen aan de wat koudere kant met temperaturen tussen de 5°C en 15°C graden. Breng zeker een warme jas mee in maart! Je kunt ongeveer de helft van de maand maart regen verwachten in Spanje. We verwachten deze maand ongeveer 8 tot 15 dagen regen.

Hoe warm is het in het noorden van Spanje?

In de zomer ligt de gemiddelde dagtemperatuur in het noorden en op de eilanden rond de 28°C en aan de Costa del Sol rond de 30°C. Aan de Costa del Sol zijn uitschieters van 35 tot 40°C erg regelmatig. In de wintermaanden schijnt de zon gemiddeld 170-190 uur per maand.

Hoeveel neerslag valt er per jaar in Spanje?

Vrij droge bestemmingen in Spanje zijn onder andere Almería en Córdoba (beiden gemiddeld 196 mm per jaar), Zaragoza (318 mm per jaar), Alicante (336 mm per jaar), Granada (357 mm per jaar), Lleida (369 mm per jaar), Salamanca (382 mm per jaar), Palma de Mallorca (427 mm per jaar), Madrid (436 mm per jaar), Ibiza (439 …

Welke klimaat heeft Italië?

Italië heeft een mediterraan klimaat. Het gemiddelde klimaat van Italië, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden.

Wat voor klimaat heeft Kroatie?

Het klimaat van Kroatië Langs de Adriatische kust heerst een mediterraan klimaat met milde natte winters en drogere zomers. De gemiddelde dagtemperatuur langs de kust in de zomer is 25-28°C en in de winter 5-10°C. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust.

Hoe warm is het in Noord Italie?

In Noord- Italië liggen de Po-vlakte en de Alpen. Op de Po-vlakte zijn de winters koud en de zomers warm. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer ligt rond de 29°C. ’s Winters komt veel nevel en mist voor en in de nachten daalt de temperatuur tot -2°C. De meeste regen valt in de lente en herfst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven