Wat voor motor mag je rijden als je 16 bent?

Wat voor motor mag je rijden als je 16 bent?

Met het rijbewijs AM mag je vanaf 16 jaar een brommer, een scooter, een lichte motorfiets of een lichte vierwieler met een cilinderinhoud van maximum 50 cc of met een maximumvermogen van 4 kW (elektrische motorfietsen) besturen. Die voertuigen mogen niet sneller gaan dan 45 km/u.

Kan je motor rijden met autorijbewijs?

Nee, het is niet toegestaan om met een autorijbewijs dat behaald is in 2015 op een motor te rijden. Hiervoor moet je een motorrijbewijs A, A1 of A2 hebben. Als een motorvoertuig een motorfiets kenteken heeft, mag je daar niet op rijden met een rijbewijs B.

Hoeveel cc mag een 16 jarige rijden?

Rijbewijs voor bromfiets of scooter kun je behalen vanaf je 16 leeftijd. De motor mag maximaal 50 cc cilinderinhoud of 4 kW elektrisch vermogen hebben en mag niet sneller kunnen rijden dan 45 km/u. LET OP! Je kunt het theorie examen afleggen zodra je 15 jaar en 9 maanden oud bent.

Welke motor mag je rijden met A1?

Het hangt af van je leeftijd welk motorrijbewijs je kunt halen. Als je 18 of 19 jaar oud bent, kun je alleen het rijbewijs A1 halen. Met dat rijbewijs mag je rijden op motoren met een cilinderinhoud van maximaal 125 cc en een vermogen van maximaal 11 kW.

Welk rijbewijs nodig voor motor?

U mag alleen op een motor rijden als u een motorrijbewijs heeft. Er zijn 3 soorten: rijbewijs A1, A2 en A. Welk rijbewijs u nodig heeft, hangt af van het vermogen van de motor.

Welke motor mag je rijden met rijbewijs B?

Met een rijbewijs B mag je een voertuig van categorie AM besturen: een bromfiets, een scooter of een lichte motorfiets. Als je je autorijbewijs B behaald hebt voor eind 1988, mag je echter met eender welke motorfiets rijden, zonder beperking op vlak van cilinderinhoud of vermogen.

Heb je een rijbewijs nodig voor een motorscooter?

Voor het besturen van een motorscooter (>50cc) heeft u het motorrijbewijs A nodig. Sinds 19 januari 2013 zijn er nieuwe regels voor het motorrijbewijs A als gevolg van een nieuwe Europese rijbewijs-richtlijn.

Hoeveel CC is een zware motor?

Motorrijbewijs afhankelijk van motor

Soort voertuig Vermogen motor Rijbewijs
Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) Rijbewijs A1
Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motor Onbeperkt vermogen Rijbewijs A

Hoe oud moet je zijn voor zware motor?

U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden. Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag u op alle zware motoren rijden.

Welke motor mag ik rijden met een A2 rijbewijs?

Je moet hiervoor wel minimaal 20 jaar zijn, ook als je al een A1 rijbewijs hebt. Hoeveel cc’s mag je rijden met een motor rijbewijs A2? Een middelzware motor mag maximaal 35 kW (48 pk) hebben, van maximaal 70 kW worden teruggezet* en 0,2 kW per kilo** zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven