Wat voor muur tussen buren?

Wat voor muur tussen buren?

Wanneer u last heeft van geluid van de buren naast u, kunt u kiezen voor een isolatie van de tussenmuur. U moet dan nagaan wat voor soort muur er tussen u en de buren zit. In veel jaren ’30 woningen zijn de muren enkelsteens, wat wil zeggen dat ze letterlijk niet meer zijn dan een opgemetselde muur zonder spouw.

Hoe muur isoleren tegen geluid buren?

Geluidsoverlast van de naaste buren In dit geval kun je de muur isoleren door een houten of lichtmetalen voorzetwand te plaatsen. Door deze te vullen met RockSono Solid wordt de voorzetwand geluidsabsorberend. Op het houten of metalen frame breng je vervolgens (bij voorkeur dubbele) gipsplaten aan.

Wat te doen tegen geluid van buiten?

6 tips om zelf geluidsoverlast in te perken

 1. Tip 1: Isoleren van je woning.
 2. Tip 2: Dicht gaten en kieren.
 3. Tip 3: Het interieur ‘warm’ aankleden.
 4. Tip 4: Deel de ruimte op.
 5. Tip 5: Groen in je huis!
 6. Tip 6: Voorkom contactgeluid.

Kan je een tussenmuur isoleren?

Zeker als je wat lawaaiige buren hebt, is het heerlijk als je geluidswerende isolatie aanbrengt. Ook kun je de tussenmuren tussen bepaalde kamers isoleren om zo geluidsoverlast binnen de woning te beperken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speel- of muziekkamer waar vaak veel geluid wordt geproduceerd.

Waar moet een woningscheidende wand aan voldoen?

Woningscheidende wanden dienen een massa van minimaal 5 kN/m2 te hebben om aan de geluidsisolatie eisen te kunnen voldoen. Een woningscheidende wand kan echter ook als een spouwmuur (al dan niet ankerloos) worden uitgevoerd, waarbij met minder massa zelfs betere resultaten bereikt worden.

Hoe huis isoleren tegen geluid?

Dit kan gewoon lucht zijn, maar om het geluid beter te weren kan men een isolatiemateriaal plaatsen. Meestal laat men dan ook een luchtlaag tussen de isolatie en de wand. Om geluidsoverdracht zo goed mogelijk te voorkomen is een zachte veer aangeraden. Op die manier kan het geluid beter geabsorbeerd worden.

Hoe Kamer isoleren geluid?

Stappen

 1. Gebruik geluidswerende gordijnen of dekens. Je kunt een redelijke hoeveelheid geluid absorberen, gewoon door dikke dekens op te hangen aan een muur.
 2. Gebruik boekenkasten.
 3. Zorg dat losstaande dingen niet kunnen bewegen.
 4. Maak een dorpelstrip vast aan je deur.
 5. Gebruik akoestische wandpanelen.

Hoeveel dB isoleert steenwol?

Steenwol absorbeert geluid in sterke mate en vermindert geluidstrillingen aanzienlijk. Een met ROCKWOOL steenwol geïsoleerde wand kan bijvoorbeeld al gauw zorgen voor een geluidsvermindering van 45 dB of meer.

Hoeveel dB dempt gipsplaat?

Het verschil in akoestische weerstand van de dB gipsplaat kan ten opzichte van de standaard gipsplaat oplopen tot maar liefst 6 tot 8 dB bij een vergelijkbare scheidingswandconstructie. Die meerdere dB’s betekenen voor de bouwer een grote mate van zekerheid dat de wand aan de minimum geluidseisen gaat voldoen.

Wat kan ik doen tegen overlast van de buren?

Als uw buren voor overlast zorgen, zoals geluidsoverlast, probeer dan eerst samen afspraken te maken. Helpt dat niet, dan kunt u melding maken bij uw verhuurder, gemeente, de Vereniging van Eigenaren (VVE) of bij toezichthouders….Dan kunt u melding maken bij:

 1. de gemeente;
 2. de politie;
 3. een buurtbemiddelaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven