Wat voor REM heeft een vrachtwagen?

Wat voor REM heeft een vrachtwagen?

De trommelrem: De trommelrem van de vrachtwagen kent de volgende onderdelen: Remtrommel: De remtrommel zit via de wielnaaf aan het wiel vast. De remtrommel draait dus met het wiel mee. Ankerplaat: zit achter de remtrommel en is bevestigd aan de voor- of achteras.

Wat is een Rangeerventiel?

Het Parkeer- en Rangeerventiel, soms ook wel Combi/ Losventiel genoemd, wordt in trailers met combicilinders gebruikt. De rangeerfunctie van het Parkeer- en Rangeerventiel bestaat erin dat de bedrijfsrem van een afgekoppelde trailer wordt gelost om te kunnen manoeuvreren.

Wat is een retarder vrachtwagen?

Een retarder is eenvoudig gezegd een elektromotor die in de aandrijflijn zit en als zodra die ingeschakeld wordt tegen de draairichting in gaat draaien, wat natuurlijk niet lukt maar zoveel weerstand creeert dat deze daardoor het voertuig af remt.

Waarom heeft een vrachtwagen luchtremmen?

Bij bussen en vrachtwagens werken de remmen, vering en (allen bij bussen) de deuren, op luchtdruk. Dit werkt zo: Op de motor zit een luchtcompressor – een apparaat dat lucht samenperst – waar lucht in speciale ‘ketels’ wordt bewaard.

Hoe werkt het remsysteem van een vrachtwagen?

Het EG-Volluchtremsysteem is een pneumatisch remsysteem dat bij treinen, zware vrachtauto’s en autobussen wordt toegepast. De remkracht wordt verzorgd door een compressor die door de motor aangedreven wordt. Deze compressor houdt de luchttanks van de verschillende remkringen steeds op druk.

Wat is de functie van een retarder?

De retarder zit in de aandrijflijn, tegenwoordig meestal aan de versnellingsbak. Als je de retarder inschakelt, ga je de druk op die olie verhogen, waardoor de schijven elkaar gaan tegenwerken. Hoe hoe hoger de druk, hoe hoger het remvermogen, maar ook hoe hoger de temperatuur oploopt.

Waarom luchtremmen?

De meeste fabrikanten van aanhangers zijn in ieder geval voorstander van luchtremmen. ‘Het grootste voordeel is dat je lastafhankelijk en gevoeliger kunt remmen waardoor je ook minder bandenslijtage hebt’, stelt Francis Wiertz van Joskin.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven