Inhoudsopgave
- 1 Wat voor stekker heb ik nodig in Amerika?
- 2 Waar kan ik een Engelse stekker kopen?
- 3 Wat is de spanning in Amerika?
- 4 Welke stekker heb ik nodig op Aruba?
- 5 Welke stekker heb je nodig in Engeland?
- 6 Welke stekker is dit?
- 7 Wat voor stopcontact in Roemenie?
- 8 Welke stekker in Nederland?
- 9 Wat voor stopcontact in Luxemburg?
- 10 Wat voor stekkers hebben ze in Belgie?
Wat voor stekker heb ik nodig in Amerika?
Elektriciteit in de Verenigde Staten van Amerika In de Verenigde Staten van Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz.
Waar koop je een verloopstekker?
Wereldstekkers koop je online bij Blokker.
Waar kan ik een Engelse stekker kopen?
Stopcontacten zijn over de hele wereld verschillend. Gelukkig hebben we bij Snoerboer ook internationale stekkers, zoals Engelse stekkers, Amerikaanse stekkers en Italiaanse stekkers. Zo kun je – ook als je in het buitenland woont – je eigen gemaakte lamp van stroom voorzien.
Hoe ziet een Amerikaanse stekker eruit?
In Amerika heeft een stekker namelijk platte polen in plaats van ronde polen. Omdat het voltage in Amerika lager ligt dan hier (namelijk 110 volt tegenover 230 volt in Nederland en België), heeft u geen voltageregelaar nodig om te voorkomen dat uw apparatuur overspannen raakt.
Wat is de spanning in Amerika?
Anders dan in Europa: De meeste apparaten zijn tegenwoordig voorzien van een lader die kan laden op stopcontacten met spanningen varierend van 100 tot 240 volt. Het elektriciteitssysteem in de Verenigde Staten en Canada is anders dan het onze: Daar bestaat geen 220 volt systeem, maar een 110 volt systeem.
Heb je een omvormer nodig in Amerika?
Nee, je hebt geen omvormer nodig in Amerika. Hoewel het voltage verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. Als erop op de oplader iets van 100-240 V~50-60 Hz staat, dan kun je er vanuit gaan dat het werkt.
Welke stekker heb ik nodig op Aruba?
Voor stopcontacten met twee ronde gaten heb je geen adapter nodig. Voor stopcontacten met rechthoekige gaten heb je een adapter type A of B (Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig. Een adapter of wereldstekker is onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via anwb.nl/webwinkel.
Kun je een Engelse stekker vervangen door Nederlandse?
Tegenwoordig zijn de meeste adapters geschikt voor zowel 110V-60Hz(US) als 230V-50hz(EU) de echte range ligt wat breder en word dan ook vaak als 100-240(250) aangegeven. De stekker eraf knippen gaat hem niet worden, je zou een verloopstekker of reisstekker kunnen kopen.
Welke stekker heb je nodig in Engeland?
Een type G-stekker, zoals die onder andere in Groot-Brittannië wordt gebruikt, heeft 3 pinnen. In de meeste gevallen wordt er dan gebruik gemaakt van een spanning die tussen de 220 volt en 240 volt ligt. Daar is deze reisstekker dan ook geschikt voor.
Wat is EU plug?
Dit betekent dat apparaten aangekocht in één land niet zonder adapter in een ander land ingeplugd kunnen worden. Naast de verschillen in stekkers zijn er bovendien nog verschillen in netspanning mogelijk. De meeste apparatuur werd daar zonder netstekker verkocht, zodat de koper zelf de juiste stekker kon monteren.
Welke stekker is dit?
In Nederland worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Nederland. Jouw stekkers passen.
Welke stekker in welk land?
De rode landen gebruiken stekkers van het type A & B, de donkerblauwe landen gebruiken net zoals in de Benelux de types C & E/F (types E en F zijn perfect compatibel met elkaar), bruine landen gebruiken type D, zeegroene landen hebben het Britse systeem (type G), Israël heeft als enige de types C & H, de gele landen …
Wat voor stopcontact in Roemenie?
In Roemenië zijn stekkers en stopcontacten van type C & F in gebruik. Bekijk onderstaande illustraties voor een weergave van elk van de soorten stekkers en bijbehorende stopcontacten.
Hoe ziet Amerikaanse stekker eruit?
Deze ongeaarde netstekker met twee parallelle, platte pinnen is zowat de standaard in heel Noord- en Centraal-Amerika. Dit stekkertype werd in 1904 uitgevonden door Harvey Hubbell II. De stekker heeft twee platte, 1,5 mm dikke pinnen, die tussen de 15,9 en 18,3 mm lang zijn en 12,7 mm van elkaar staan.
Welke stekker in Nederland?
In Nederland gebruiken we stopcontact type-F, maar stekkertype type-C en E passen ook. Het voltage wat hier uit het stopcontact komt is 230 V met een frequentie van 50 Hz.
Welke stekker Europa?
In Europa, en dus ook in Nederland, wordt er gebruik gemaakt van het type C en type F stopcontact.
Wat voor stopcontact in Luxemburg?
In Luxemburg worden stopcontacttypes F gebruikt. Voor deze types heb je geen reisstekker nodig. De netspanning is met 230 volt hetzelfde als hier in Nederland en de frequentie is met 50 hertz ook gelijk.
Wat voor stroom in Nederland?
230 volt in Nederland In Nederland staat er 230 Volt op het stopcontact. Daar de stroomsterkte hier 16 Ampère is, betekent dit dat er een vermogen van 3680 Watt geleverd kan worden. Het vermogen wordt immers berekend door de spanning te vermenigvuldigen met de geleverde stroomsterkte.
Wat voor stekkers hebben ze in Belgie?
Achtergrondinformatie. De contactdozen in België zijn altijd van het type E. Naast stekkers van het type E, zijn stekkers van het type C en van het type F ook toegelaten. Die laatste twee passen perfect in een type E-stopcontact.