Wat voor woordsoort is toch?

Wat voor woordsoort is toch?

En verder: te, misschien, niet, toch, nog, hoe, wel, waarom, erg….

Welke woordsoort is dat?

Bij taalkundig ontleden bepaal je van elk woord in de zin tot welke woordsoort dat woord hoort. Een andere term is ‘woordbenoeming’. Van verreweg de meeste woorden ligt de woordsoort vast. Zo is hond altijd een zelfstandig naamwoord, in welke zin het woord ook voorkomt.

Wat voor Woordsoort is geweest?

Voorzetsels zijn kleine woordjes. Ze geven vaak een tijd of een plaats aan. Voorbeelden van voorzetsels die een plaats aangeven: op, in, voor, achter. Voorbeelden van voorzetsels die een tijd aangeven: na, voor, tijdens.

Welke woordsoort is jullie?

Uitleg

Onderwerpsvorm/ Voorwerpsvorm
Eerste persoon wij (we) ons
Tweede persoon jullie jullie
u u
Derde persoon zij (ze) hun, hen, ze

Wat voor woordsoort is menigeen?

Onbepaald voornaamwoord Menigeen ging ervan uit dat het niets meer zou worden. De ramp staat menigeen nog helder voor de geest.

Wat voor woordsoort is misschien?

(heel bepaalt erg (ook een bijwoord) nader) Misschien doe ik het. (misschien bepaalt de hele zin nader)

Wat is te voor een woordsoort?

Wat zijn voorzetsels? Een voorzetsel staat vaak voor een zelfstandig naamwoord. voor, achter, naast, in, op, door, over, uit, boven, onder, om, tegen, aan, binnen, buiten, langs, tijdens, sinds, bij, tot, zonder, met, behalve, naar, na, via, per, te, tegen, volgens…

Welke woordsoort is hem?

persoonlijk voornaamwoord Het persoonlijk voornaamwoord verwijst naar een persoon. ik – hij – wij mij – hem – ons Zij geeft hem een boek.

Wat is graag voor een woordsoort?

Als bijwoord betekent graag ‘op gretige wijze’ (‘Het eten ging graag naar binnen’) en ‘met genoegen’, ‘met plezier’ (‘Ik kom graag tegemoet aan uw verzoek’). De vergrotende en overtreffende trap van dit graag zijn liever en liefst.

Wat is de woordsoort van van?

Reacties. Met en van zijn voorzetsels. Toegevoegd na 17 minuten: Voorzetsels drukken de relatie uit tussen de woordgroep waar het voorzetsel deel van uitmaakt en een ander element in de zin. Voorzetsels zijn bijna altijd onderdeel van een woordgroep waarin het hoofdwoord een zelfstandig naamwoord is.

Wat is om voor woordsoort?

Wat voor woordsoort is dergelijke?

Dergelijk(e), soortgelijk(e), dusdanig(e), zodanig(e) Een dergelijke/soortgelijke chaos had zich trouwens al eerder voorgedaan. In dergelijk wordt de ij meestal (strikt genomen ten onrechte) als sjwa uitgesproken, in de archaïsche nevenvorm diergelijk(e) altijd als ij, evenals in soortgelijk(e).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven