Wat vraag je als je belt voor een vacature?

Wat vraag je als je belt voor een vacature?

Het is dus belangrijk tijdens dit gesprek een goede indruk achter te laten. Bereid daarom de vragen die u wilt stellen goed voor. Stel open vragen over inhoudelijke zaken die niet in de vacature staan. Vermijd gesloten vragen waar de werkgever alleen met ‘ja’ of ‘nee’ op kan antwoorden.

Hoe lang duurt het voordat je bericht krijgt op een sollicitatie?

Wat is een normale termijn waarbinnen je kunt verwachten dat een potentiële werkgever laat weten of je wel of niet op gesprek mag? Senior HR adviseur Marlica Ligtelijn van Rabobank Rotterdam: ‘Normaal gesproken mag je binnen twee weken een reactie verwachten, tenzij vooraf duidelijk een andere termijn is aangegeven.

Hoe bellen voor sollicitatie?

Enkele tips om spontaan te solliciteren via de telefoon

  1. Schrijf je openingszin op.
  2. Schrijf je vragen op.
  3. Schrijf je sterke punten op.
  4. Zoek een rustige plaats om te bellen.
  5. Hou een pen, papier en je agenda bij de hand.
  6. Bel je met je gsm?

Hoe laat bellen sollicitatie?

Wanneer er een vaste dag én een tijdstip is afgesproken voor de terugkoppeling: wacht minstens een uurtje na het verstrijken van de tijd voordat je zelf belt.

Hoe vraag je of er vacatures zijn?

Probeer om te beginnen te ontdekken wie de sollicitatiebrieven in eerste instantie beoordeelt en selecteert. Als er in de vacaturetekst geen specifiek contactpersoon vermeld staat, bel dan de personeelsafdeling en vraag aan wie je je brief kunt richten of bij wie je inhoudelijke vragen over de vacature kunt stellen.

Wat is de status van mijn sollicitatie?

Vraag in duidelijke, beknopte woorden naar de status van je sollicitatie. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: ‘Ik ben geïnteresseerd in de status van mijn sollicitatie. ‘ Je kunt een aantal redenen noemen waarom je een goede kandidaat bent, maar houd het kort.

Hoe solliciteer ik VDAB?

Onze sollicitatiecoaches helpen je met al je vragen

  1. Laat je brief en cv nalezen. Scoor nog beter met onze tips.
  2. Oefen je sollicitatiegesprek. Ga zelfverzekerd solliciteren.
  3. Stel je sollicitatievraag. Geef je zoektocht naar werk een boost.

Is deze vacature nog vrij?

‘Sollicitanten vragen vaak of de vacature nog open staat. Het antwoord op die vraag is dus altijd kort. Je kunt beter goede inhoudelijke vragen stellen. Als je alleen maar vraagt of de functie nog vacant is, per wanneer je zou kunnen starten en voor hoeveel uur in de week, dan komt dat oppervlakkig over.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven