Wat was de taak van Amon?

Wat was de taak van Amon?

Amon, de Egyptische koning der goden, werd aanvankelijk in de stad Thebe in Boven-Egypte als vruchtbaarheidsgod vereerd. Hij groeide uit tot de beschermgod van de machtigste farao’s. Amon werd vaak afgebeeld met een hoofdtooi met twee veren, of met een ramskop.

Hoe liet Ramses 2 zien dat Egypte een rijk en machtig land was?

Ramses II wordt wel beschouwd als de grootste farao aller tijden. Hij was een groot veldheer en bouwer. Hij liet onder andere Aboe Simbel en het Ramesseum bouwen en breidde ook verschillende andere tempels uit.

Wat was Amon voor God?

Amon (ook soms Hammon, Ammon, Amen genoemd) was een belangrijke god in de oudheid. Hij werd voornamelijk aanbeden door de oude Egyptenaren….Amon (mythologie)

Amon
Egyptische god
Dierlijke verschijning Ram, Nijlgans
Associatie God van de dynastie, scheppergod, zonnegod (Amon-Ra)
Griekse god Zeus

Wie was Amon Ra?

Amon-Ra was een van de goden uit de Egyptische mythologie. De god Amon werd in het Nieuwe Rijk onder invloed van de nieuwe farao Ahmose een rijksgod. Amon-Ra werd er samen met het maankind Chons en de godin Moet aanbeden. Het Nieuwe Rijk is het deel van de geschiedenis van het oude Egypte tussen 1567 v.

Welke taal spraken de farao’s?

Egyptisch is de taal die tussen 2700 voor Christus en 1000 na Christus in het oude Egypte werd gesproken. De taal behoort tot de Hamito-Semitische, ofwel Afro-Aziatische talenfamilie. Het Egyptisch is na het Soemerisch de oudst bekende, geschreven taal.

Waar is Ramses 2 begraven?

Vallei der Koningen, Egypte
The Egyptian Museum, EgypteDeir el-Bahri, EgypteGraf DK 7, Egypte
Ramses II/Begraafplaats

Wie is ra?

Ra of Re is de zonnegod van de Egyptische mythologie. Hij was een van de meest vereerde en belangrijkste goden in de Egyptische mythologie. In de vroege Egyptische mythologie had hij deels de gedaante van een valk, waardoor hij Re-Horakthy (Re, Horus van de horizon) werd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven