Wat was er ingewikkeld aan de Egyptische godsdienst?

Wat was er ingewikkeld aan de Egyptische godsdienst?

De Oude Egyptenaren kenden in feite geen transcendente god, maar een immanente. Het goddelijke was altijd en overal mede aanwezig. Iedere natuurkracht, bovennatuurlijke kracht, wetmatigheid of facet van de kosmos werd niet alleen benoemd, maar ook aangeduid met een eigen visuele voorstelling.

Wat waren de bloeiperiodes uit de Egyptische kunst?

Het Midden Rijk (2055 – 1650 v Chr.) In de vroege periode van het Midden Rijk lijkt de kunst erg op de voorwerpen uit het Oude Rijk, maar later verandert kunst naar een meer realistische stijl. Waar in het Oude Rijk de koningen als goden worden aanbeden, zijn in het Midden Rijk de koningen veel menselijker.

Wat is er gebeurd met de neus van de sfinx?

De neus van de sfinx is er gedurende de tijd afgevallen. Het hoofd van de sfinx beeldde hoogstwaarschijnlijk de farao uit en is voorzien van de koninklijke nemes (hoofdtooi). De verhoudingen van het hoofd staan niet helemaal in evenwicht met het lichaam, doordat er bovenaan grotere erosiekrachten waren.

Hoe heet het geloof van de Egyptenaren?

De officiële staatsreligie van Egypte is de islam. Ruim 93 procent van de bevolking hangt de soennitische islam aan. Vrije uitoefening van het christendom en jodendom is echter in de grondwet gegarandeerd. De staatsreligie betekent niet dat Egypte een islamitische staat is met zuivere islamitische wetgeving.

Wat was het doel van de Egyptische kunst?

De kunst die de oude Egyptenaren creëerden was bedoeld om de tijd te trotseren. De kunst stond in dienst van de goden en de overledene en had veelal een magische functie te vervullen. Er bestond geen echte artistieke vrijheid, want de kunstenaars moesten zich houden aan vastgelegde canons.

Hoe heet een Egyptisch graf?

Een grafkamer is een kamer in een piramide die dient als laatste rustplaats voor de Egyptische farao’s als ze zijn gestorven.

Hoe komt het dat de neus van de sfinx afgebroken?

De sfinx heeft geen neus en er zijn veel theorieën over hoe dit komt. De bekendste is dat keizer Napoleon I van Frankrijk hem afbrak om de Egyptenaren te beledigen. Een theorie die wel zou kunnen is dat een islamitische veldheer hem verwoestte toen hij zag hoe Egyptische boeren de sfinx aanbaden.

Wie is de hoofdspeler van het geheim van de sfinx?

Productinformatie

Deel : Nummer 2
Auteur : Geronimo Stilton
Illustrator : Gianluigi Fungo
Geschikt voor : 7 – 9 jaar
Afmeting : 29,0 x 22,5 x 0,5 cm

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven