Wat wordt bedoeld met VoIP?

Wat wordt bedoeld met VoIP?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent dat je op de wifi draadloos via het internet belt. Bellen met een VoIP telefoon werkt net even anders.

Hoe lang bestaat VoIP?

Maar het was nog niet perfect omdat het programma niet kon bellen naar de oudere telefoonlijnen maar enkel naar dezelfde vocaltec-gebruikers. In 1998 werd deze technologie wel ontwikkeld, waardoor bellen naar iedereen mogelijk werd. In Nederland was KPN research de eerste partij die actief werd met VoIP-telefonie.

Wat is VoIP business?

wat is VoIP (Voice over IP)? VoIP is de afkorting van Voice over IP oftewel bellen via het Internet, in Nederland is VoIP de standaard voor telefonie in de markt en beschikt bijna ieder bedrijf of organisatie over een VoIP oplossing.

Wat is een VoIP centrale?

Een VoIP telefoon is een telefoontoestel dat via een IP-connectie verbinding maakt met een telefooncentrale. Dit kan een telefooncentrale zijn op het lokale netwerk, wat ook wel on-premise wordt genoemd. Via internet maakt deze centrale samen met het telefoon toestel een connectie met de VoIP provider.

Wat is VoIP KPN?

VoIP (Voice over IP) is met 1 woord uit te leggen: internetbellen. U belt namelijk niet via een analoge of ISDN-lijn, maar over het internet.

Hoe werkt een VoIP centrale?

Bij VoIP wordt je stem omgezet in data, het wordt gedigitaliseerd. De data wordt in pakketjes via een netwerkverbinding verstuurd naar de ontvangende partij. De ontvangende partij is bijvoorbeeld een ander telefoontoestel of een telefooncentrale. Om een stem om te zetten in data is er een codec nodig.

Hoe werkt internet telefonie?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en is de verzamelnaam voor al het bellen via internet wat op basis van dit protocol wordt uitgevoerd. Het gesprek wordt omgezet in kleine datapakketjes die vervolgens worden verstuurd. Hierdoor verbruikt het erg weinig data en is bellen bijna gratis.

Hoe werkt VoIP precies?

Hoe sluit je VoIP aan?

Een VoIP telefoon is makkelijk aan te sluiten door deze tussen de PC en het utp-wandcontact te plaatsen. Je gebruikt dan ook maar 1 utp poort. Dat is zeker handig bij nieuwbouw (besparing in het netwerkbekabeling) of bij groei van de onderneming (te weinig utp aansluitingen). Daarnaast zijn er ook Gigabit toestellen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven