Wat wordt er bedoeld met seksuele geaardheid?

Wat wordt er bedoeld met seksuele geaardheid?

De seksuele geaardheid is de aard van de romantische of seksuele aantrekking ervaren door een persoon. Verwante uitdrukkingen zijn seksuele oriëntatie, seksuele gerichtheid, seksuele voorkeur en seksuele identiteit.

Wat is een heterokoppel?

emotionele band met de partner hebben. De term wordt vaak gerelateerd aan aseksualiteit, dat naast hetero-, bi- en homoseksualiteit een seksuele geaardheid is.

Wat betekent Poly seksueel?

Polyseksualiteit verwijst naar de romantische, seksuele of emotionele verlangens die iemand kan hebben richting meerdere genderidentiteiten en biologische geslachten. Een polyseksueel persoon voelt zich aangetrokken tot verschillende vormen van seksualiteit.

Waar staat de afkorting pan voor?

Panseksualiteit is de seksuele, romantische, of emotionele aantrekking of het verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten.

Wat is je seksualiteit?

Onder seksualiteit wordt verstaan de handelingen die gericht zijn op intiem lichamelijk contact die gepaard gaan met gevoelens van opwinding, lust en passie. Seks varieert van zoenen tot het hebben van geslachtsgemeenschap, van intimiteit tussen twee geliefden tot (samen) porno kijken.

Wat zijn holebi’s?

Holebi is een overkoepelende term voor homoseksueel, lesbisch en biseksueel. Internationaal worden er tegenwoordig diverse soortgelijke afkortingen gebruikt; het bekendste voorbeeld is lgbt (of lhbt), wat staat voor lesbisch, gay (homoseksueel), biseksueel, en transgender.

Wat betekent queer zijn?

Queer is een parapluterm voor onder andere homoseksualiteit en/of travestie, en ook non-binaire mensen identificeren zich vaak als queer. De term is meestal bedoeld om zich af te zetten tegen de standaard heteronorm en trekt tegelijkertijd elk mogelijk hokje in twijfel.

Wat betekent Lhbtiq +-?

Over het algemeen hangt emancipatie samen met ideeën over keuzevrijheid, zelfbeschikking en de autonomie van een persoon. LHBTIQ+ is de afkorting voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer en andere (non-binbaire) seksuele en genderidentiteiten.

Wat is queer wikikids?

Queer: Dit is de groep mensen die zich niet identificeert als cisgender of heteroseksueel. Straight allies: Dit zijn heteroseksuele mensen die lgbt-rechten steunen, homofobie bestrijden en ook aandacht willen voor de lgbt-gemeenschap.

Wat is mijn seksualiteit test?

Gratis Deze online, gratis seksuele geaardheidstest wordt je gratis verstrekt en geeft je je score op de Erotic Response and Orientation Scale (Erotische reactie- en geaardheidsschaal), ook wel bekend als de EROS-schaal.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven