Wat wordt er gedaan met een grote beurt?

Wat wordt er gedaan met een grote beurt?

De grote beurt van een auto staat voor groter onderhoud. Hierbij worden de motorolie en de oliefilter vervangen, maar ook de interieurfilter en – bij een benzinemotor – de bougies. Eventueel worden ook koelvloeistof en remvloeistof ververst. De overige vloeistoffen worden zo nodig op peil gebracht.

Hoe vaak heeft een auto een grote beurt nodig?

Vaak wordt er voor de grote beurt de volgende regel gebruikt: Na elke 30.000 gereden kilometers of om de 2 jaar doe je er goed aan je auto een grote beurt te geven.

Heeft mijn auto een grote of kleine beurt nodig?

Wanneer uw auto een beurt nodig heeft, hangt in eerst instantie af van hoeveel kilometers u rijdt. Rijdt u geen 15.000 kilometer? Dan ieder jaar een kleine beurt. Ieder 30.000 kilometer: grote beurt.

Wat te doen bij groot onderhoud auto?

Wat gebeurt er bij een grote beurt auto?

 • Controle accu en verlichting.
 • Controle uitlaat en katalysator.
 • Controle banden en remsysteem.
 • Controle schokdempers.
 • Controle ruiten en ruitenwissers.
 • Bijvullen ruitenwisservloeistof.
 • Bijvullen koelvloeistof.
 • Vervangen oliefilter.

Wat wordt er gedaan bij een APK keuring?

Bij de APK wordt een auto beoordeeld op de volgende onderdelen: de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie) het milieu (uitstoot van uitlaatgassen) de registratie (de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof)

Wat wordt er gedaan met een kleine beurt?

Bij een kleine beurt wordt uw auto op circa 20-30 afzonderlijke punten bekeken, zoals remmen, bandenspanning, ruitenwissers en lampen. Daarnaast wordt standaard het oliefilter vervangen in combinatie met het olie. Wat er precies moet gebeuren aan uw auto, staat in het onderhoudsboekje beschreven.

Wat kost gemiddeld een grote beurt voor een auto?

De kosten van een grote beurt aan uw auto kunnen variëren. Vaak liggen de kosten van een grote beurt rond de € 200,- tot € 400,-. Maar door de APK met de grote beurt te combineren, en ervan uitgaande dat er iets vervangen moet worden, kunt u beter rekeninghouden met kosten tussen de € 700,- en € 1000,-.

Hoe lang auto kwijt grote beurt?

Bij een grote beurt wordt er gecontroleerd op meer punten dan een kleine beurt. Daarnaast worden bij uw grote beurt uw remmen gereinigd. We raden aan om een grote beurt na 30.000 kilometer uit te laten voeren, of om de 2 jaar.

Wat kost een grote beurt voor de auto?

Hoe weet ik wanneer mijn auto een beurt nodig heeft?

Bij moderne auto’s wordt met een lampje of symbool op het dashboard aangegeven dat je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. De garage hangt ook vaak een kaartje op in de auto met de datum of het aantal kilometers waarop de volgende onderhoudsbeurt aan de beurt is. Ook kun je dit vinden in het onderhoudsboekje.

Wat gebeurt er bij klein onderhoud?

Een klein onderhoud laat je het best uitvoeren om de 15.000 of 20.000 km of een keer per jaar. Voert je garagist een klein onderhoud uit, dan zal hij de motorolie verversen en de oliefilter vervangen. Olie vermindert de wrijving – en dus de slijtage – van je auto-onderdelen.

Wat doen ze bij een klein onderhoud?

Een klein onderhoud omvat over het algemeen:

 1. Olieverversing van de motor.
 2. Controle van de vloeistoffen (niveau van de olie en de koelvloeistof)
 3. Controle van de remmen.
 4. Controle van de koplampen.
 5. Controle van de staat van de batterij.
 6. Controle (en eventueel vervanging) van de ruitenwissers.
 7. Vervanging van de oliefilter.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven