Wat wordt verstaan onder technologie?

Wat wordt verstaan onder technologie?

Technologie (Grieks: τέχνη: ‘vakmanschap’ en λογία: ’theorie’) is het geheel aan technieken, vaardigheden, methoden en processen dat gebruikt wordt voor de productie van goederen en diensten, of ter verwezenlijking van een doel, zoals wetenschappelijk onderzoek.

Waarom is technologie belangrijk?

Waarom is technologie belangrijk? De maatschappij verandert continu en de zorg verandert mee. Kwetsbare mensen blijv en langer thuis wonen, zorginstellingen leveren complexere zorg en er is meer aandacht voor zelfmanagement en samenredzaamheid. Technologie is een onmisbaar hulpmiddel bij deze ontwikkelingen.

Welke ontwikkeling wordt er bedoeld met technologische ontwikkeling ‘?

De snelle ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie, waarbij onder andere machines zelfstandig nadenken, opdrachten van mensen uitvoeren en steeds meer digitale informatie beschikbaar komt, zijn al in volle gang.

Wat is een techniek?

Een bepaalde aangeleerde vaardigheid in het werk, sport of spel of in het huishouden om een bepaalde activiteit te verrichten, verwant met gestructureerd handelen. Techniek heeft te maken met het ontwerpen en bouwen van computers, mobiele telefoons, wolkenkrabbers, en andere bouwwerken, verwant met bouwkunst.

Wat is techniek in kindertaal?

Een manier waarop je iets doet, noemen we ook techniek. Denk maar eens aan de traptechniek van voetballers of de werptechniek van een honkballer.

Wat zijn technologische ontwikkelingen in de zorg?

Steeds meer voorwerpen worden uitgerust met sensoren en internetverbinding. Er is bijvoorbeeld een groeiende markt in zelfmeetapparatuur voor sportactiviteiten en beweeg- of leefpatronen (Quantified Self). Zo wordt er nu al leefstijlmonitoring toegepast bij zelfstandig wonende ouderen.

Wat zijn Zorgtechnologische ontwikkelingen?

Betekenis zorgtechnologie Om die reden wordt er snel naar technologie gekeken om de gezondheidszorg te verbeteren. Sommige technologieën worden al toegepast in ziekenhuizen en verpleeghuizen, terwijl andere ontwikkelingen klinken als toekomstmuziek (zoals organoïden en klonen).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven