Wat zeggen candles?

Wat zeggen candles?

Een candlestick laat de koersbeweging van een waarde gedurende een bepaalde periode zien. Hierbij worden vier verschillende koersniveaus weergegeven die een waarde heeft bereikt in de opgegeven periode: het laagste punt in de koers van een waarde, het hoogste punt en de openings- en slotkoers.

Wat is een Candel?

Een candle bestaat uit een rechthoekje dat het verschil tussen opening en slot weergeeft (real body of lichaam) en een lijntje dat daar boven- en-of onderuit kan steken (upper en-of lower shadow). Candles zijn van origine wit of zwart.

Wat is een witte candle?

Een witte candle sluit binnen het lichaam van zijn rode voorganger, maar blijft daarbij onder het midden van dat lichaam. Het wordt in een dalende markt gezien als bearish, maar in een stijgende markt als bullish. De witte candle is over het algemeen wat langer dan die in de in-neck line.

Wat is een engulfing candle?

Een positieve candle gevolgd door een negatieve met hogere top en lagere bodem. Beide patronen voorspellen een omkeer van de trend.

Wat betekent een rode candle?

Aan de kleur van de candlestick is te zien of de koers gestegen of gedaald is. Een groene kleur geeft aan dat de koers is gestegen een rode candlestick betekent dat de koers is gedaald. Het steeltje, of de lont, geeft het prijsbereik van de periode aan.

Wat betekent candle Wick?

Strijd tussen bulls en bears Die strijdt die wordt geleverd, kan je goed zien aan de wicks (de dunne lijntjes) van de candlestick. Dat is het de prijs die ook voor dat product is betaald in de periode van de candlestick. Zo zie je dat bulls de prijs naar boven drijven, terwijl de bears de prijs naar beneden drukken.

Hoe werkt een Kaarsgrafiek?

Wat is een kaarsgrafiek? Het is een grafiek waarin de veranderende prijzen van een financieel product worden weergegeven. Deze heeft de vorm van een kaars. Meestal worden de openingskoers, de slotkoers en de hoogste en laagste koersen van een effect voor één dag weergegeven.

Wat is een bullish patroon?

Een Bullish Engulfing patroon bestaat uit twee kaarsen: een negatieve kaars (bearish/rood) met een klein lichaam, gevolgd door een positieve kaars (bullish/groen) met een groter lichaam. Het lichaam van de positieve kaars omvat dat van de negatieve kaars.

Wat betekent rode candle?

Wat is een bullish reversal?

Dit is een ‘bullish reversal pattern’ -wat betekent dat de kans groot is dat de prijzen binnenkort gaan stijgen. De reden is simpel: de prijzen waren eerst aan het dalen, maar ergens in de periode van deze ‘Hammer’ zijn prijzen begonnen de andere kant op te bewegen; de lage prijs kon blijkbaar niet gehandhaafd worden.

Wat is een Wick?

Wick kan verwijzen naar: Wick, een begrensd en omheind gebied Wick (Schotland), een kleine stad in het Schotse raadsgebied Highland; Wick (rivier), een rivier in het Schotse raadsgebied Highland; Wick [..]

Wat is candlestick patroon?

De bullish engulfing is een ommekeer patroon dat bestaat uit twee kaarsen. Aan het einde van een daling zien we een donkere of rode kaars verschijnen. De markt sluit af boven de openingskoers van de vorige kaars. Het witte of groene lichaam van de tweede kaars omvat heel het donkere of rode lichaam van de vorige kaars.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven