Wat zegt een energielabel bij auto?

Wat zegt een energielabel bij auto?

Energielabel voor auto’s Het bevat gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe auto. Het energielabel loopt van A t/m G, waarbij het A-label staat voor het meest zuinig en het G-label voor minst zuinig.

Hoeveel vervuilt een auto?

CO2 – Koolstofdioxide Bij verbranding van benzine, diesel of lpg (koolwaterstoffen) in de motor van je auto komt altijd CO2 vrij. Voor elke liter benzine die je verbruikt komt 2269 gram CO2 vrij, voor elke liter diesel is dat 2606 gram en bij LPG is dat 1610 gram.

Wat betekent Zuinigheidslabel G?

Je huis krijgt het energielabel G als je bijna of geen energiezuinige aanpassingen hebt, zoals isolatie in en om het huis en dubbele beglazing. Hierdoor ben je in een energielabel-G-huis veel kwijt aan energiekosten door tochtige ramen en deuren of een slecht werkende verwarming.

Wat is een zuinige auto?

Top 21 zuinige auto’s

  • Suzuki Ignis 1.2 (1 op 21,1)
  • Hyundai IONIQ (1 op 20,8)
  • Toyota Yaris Hybrid (1 op 20,8)
  • Dacia Sandero (1 op 20,4)
  • Nissan Pixo (Suzuki Alto) (1 op 19,6)
  • Toyota Prius (1 op 19,6)
  • Suzuki Baleno (1 op 19,5)
  • Kia Niro (1 op 19,2)

Hoe slecht zijn autos voor het milieu?

Er komt fijnstof vrij tijdens het rijden, niet alleen uit de uitlaat van een benzineauto, maar ook van de banden. De zwarte strepen die de banden op de weg achterlaten zijn kleine rubberdeeltjes en die komen in de lucht, grond en water terecht.

Hoeveel stikstof stoot een auto uit?

Auto’s ouder dan 15 jaar vallen nog onder de Euro 3-milieunorm. Tegenwoordig geldt Euro 6. Euro 3 stond diesels toe om 0,5 gram NOx per kilometer uit te stoten terwijl Euro 6 dat nu maximeert op 0,08 gram; ruim zes keer minder. Voor benzine is nu de maximale NOx-uitstoot 0,06 gram per kilometer.

Hoe duurzaam is NS?

Groene energie voor trein, bus en station. Vanaf 2017 rijden onze treinen in Nederland, als eerste land ter wereld, voor 100% op windstroom. Zo is er voor reizigers de mogelijkheid om echt schoon, dus zonder CO2-uitstoot, te reizen. In totaal gebruikt NS zo’n 1,2 TWh aan stroom voor het rijden van treinen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven